ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ενισχυτική Διδασκαλία 2020 – 2021

Ενισχυτική Διδασκαλία 2020 – 2021

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4194/29-09-2020 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2020- 2021 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα ... Διάβασε περισσότερα »

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΕΑΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΕΑΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας ενημερώνουμε πως οι εν εξελίξει περιπτώσεις που έχει ήδη αναλάβει η ΕΔΕΑΥ του Σχολείου (Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός) για το σχολικό έτος 2020-21 μπορούν πλέον να παρακολουθούνται τηλεφωνικά κάθε Τρίτη 8:15 με 12:30. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους μέσω της παρακάτω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου edeau.alxp@gmail.com για να καθοριστεί η ακριβής ώρα του ραντεβού σας. Σε περίπτωση νέου αιτήματος, είτε ... Διάβασε περισσότερα »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Από τις νεανικές εξεγέρσεις της δεκαετίας του ’60 στο δικό μας “Πολυτεχνείο”              Σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας διαδικτυακή εκδήλωση εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου. Προβλήθηκε στους μαθητές με σύγχρονο τρόπο βίντεο που υπήρξε αποτέλεσμα έρευνας μαθητών (project) σχετικά με τις νεανικές εξεγέρσεις της δεκαετίας του ‘60 σε Ευρώπη, Αμερική και Ελλάδα και πώς αυτές, σε ... Διάβασε περισσότερα »

Σύγχρονη και Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση:    ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σύγχρονη και Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση: ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

  Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet.   Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Κάθε καθηγητής έχει το δικό του μοναδικό προσωπικό ψηφιακό «δωμάτιο» (τάξη), ... Διάβασε περισσότερα »

Πρόγραμμα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Πρόγραμμα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α1   Α2   Α3   Α4   Α5    Β1   Β2   Β3   Β4   Β5   Β6 Γ1   Γ2   Γ3   Γ4   Γ5   Ενημέρωση για προσωπικά δεδομένα εδώ Ασφάλεια στο διαδίκτυο εδώ Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες για ... Διάβασε περισσότερα »

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης στο σχολείο μας…

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης στο σχολείο μας…

          Παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας και του επιτελείου του- και τηρουμένων των μέτρων προστασίας COVID 19- πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο σχολείο μας η παρουσίαση του ηλεκτρονικού μας παιχνιδιού με την ονομασία Alexand Road Quiz. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, κατά το σχολικό έτος ... Διάβασε περισσότερα »

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας…

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας…

Παρά την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που διανύουμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, το σχολείο μας τίμησε με τον προσήκοντα τρόπο τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940. Φέτος συμπληρώνονται, άλλωστε, 80 χρόνια από τότε που ως λαός ορθώσαμε το ανάστημά μας απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 27ης Οκτωβρίου στον αύλειο χώρο ... Διάβασε περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2020-21

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2020-21

Αγαπητοί γονείς, Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Σχολείο για την προστασία των μελών της Σχολικής μας Κοινότητας και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι εβδομαδιαίες συναντήσεις των γονέων με τους διδάσκοντες δεν πραγματοποιούνται.  Η ενημέρωσή σας από τους διδάσκοντες θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Τηλεφωνικής Επικοινωνίας Εκπαιδευτικών – Γονέων 2020-21 . Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα ... Διάβασε περισσότερα »

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ – Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ – Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Αγαπητοί γονείς, Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ: Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων. Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, γίνονται τα παρακάτω εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19 Επικοινωνία με την ... Διάβασε περισσότερα »

Σχολικός Φύλακας στο 3ο Γυμνάσιο

Σχολικός Φύλακας στο 3ο Γυμνάσιο

Εδώ και λίγες ημέρες το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου απέκτησε, με τη συνδρομή του Δήμου μας, τον δικό του φύλακα. Ήταν ένα αίτημα μακροχρόνιο, με δεδομένο ότι η κεντρική θέση του σχολείου και η ιδιαιτερότητα του αύλειου χώρου του επιβάρυναν την δυνατότητα ελέγχου και αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών από εξωσχολικά άτομα. Ήδη, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται συνολικά ... Διάβασε περισσότερα »

Ενημερωτική Επιστολή προς Γονείς – Κηδεμόνες

Ενημερωτική Επιστολή προς Γονείς – Κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς, στις συνθήκες πανδημίας και τηρουμένων των μέτρων προστασίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η δια ζώσης ενημερωτική συνάντηση Σχολείου – Γονέων. Η παρακάτω επιστολή αποτελεί μια προσπάθεια σύντομης ενημέρωσής σας σε θέματα διδασκαλίας, φοίτησης, συμπεριφοράς, αξιολόγησης των μαθητών μας. Σας παροτρύνουμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Σχολείου, η οποία ανανεώνεται διαρκώς. Διάβασε περισσότερα »

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) – Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ΚΥΑ) προβλέπεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (εξ Α.Ε)σε κάθε περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμήματος ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας. – Με την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, προχωρούμε ήδη στην οργάνωση της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, ώστε το Σχολείο να είναι έτοιμο να την εφαρμόσει όταν και εφόσον χρειαστεί. – Για το ... Διάβασε περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ- Λειτουργία Σχολείου και μέτρα προστασίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ- Λειτουργία Σχολείου και μέτρα προστασίας

Αγαπητοί γονείς,    Η νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας, ξεκίνησε. Φέτος, το Σχολείο μας λειτουργεί με (4) τμήματα στην Α΄ τάξη, (6) τμήματα στη Β΄ τάξη και (5) τμήματα στη Γ΄ τάξη και σύνολο 400 μαθητών. Στις κτηριακές μας εγκαταστάσεις φιλοξενούμε επίσης το 6ο Γυμνάσιο, με (3) από τα (5) τμήματά του και περίπου 75 μαθητές.  ... Διάβασε περισσότερα »

Διάκριση με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας

Διάκριση με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι απονεμήθηκε η Ετικέτα Ποιότητας στο έργο European Teenagers and Their Free Time, που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας – με τη συμμετοχή του τμήματος Α6 – κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στήριξής της δράσης eTwinning, «το έργο αποτελεί μία πολύ αξιόλογη προσέγγιση πλούσιας θεματολογίας άμεσου ενδιαφέροντος των νέων. Θετικά σημεία του έργου: ... Διάβασε περισσότερα »

7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020

7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020

Την Παρασκευή 25-09-2020 στo πλαίσιo της 7ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2020 και με σύνθημα «Αθλούμαι – Μένω Υγιής – Μένω Ασφαλής» οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης υλοποίησαν ενημερωτικές ομιλίες με στόχο:   1. α) Να ενισχυθεί το προφίλ της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στο σχολείο.      β) Να προωθηθεί η κοινωνική ενσωμάτωση και η ... Διάβασε περισσότερα »

Επίδειξη κανόνων ατομικής υγιεινής από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Επίδειξη κανόνων ατομικής υγιεινής από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου,  οι μαθητές και μαθήτριες  του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  ανά τμήμα από την κ. Μπαμπούλη Αλεξάνδρα, νοσηλεύτρια –εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας, καθώς και την αναγκαιότητα σωστού τρόπου πλυσίματος των χεριών.  Η επίδειξη έγινε βιωματικά, μ’ έναν ευχάριστο ... Διάβασε περισσότερα »

Πρώτο κουδούνι

Πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές μας χτύπησε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Ο καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Άνθιμο στο 3ο Γυμνάσιο, με αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του 3ου, 1ου και 6ου Γυμνασίου, τηρουμένων των μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από την Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμο μας, καθώς και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ... Διάβασε περισσότερα »

Για την ανανέωση εγγραφής στη Β΄ και Γ΄ τάξη (νέο)

Για την ανανέωση εγγραφής στη Β΄ και Γ΄ τάξη (νέο)

Αγαπητοί γονείς, λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας (Covid-19), συνιστάται να αποφύγετε τη φυσική σας παρουσία στον χώρο τού σχολείου.  Γι΄ αυτό παρακαλούμε να συμπληρώσετε και αποστείλετε την Υπεύθυνη Δήλωση για την ανανέωση εγγραφής του παιδιού σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου  mail@3gym-alexandr.evr.sch.gr   με θέμα: Τμήμα -Επίθετο και όνομα (μαθητή/τριας)- για τη Β΄ (ή Γ΄) τάξη. Σε περίπτωση που η φυσική ... Διάβασε περισσότερα »