ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Μετά το Γυμνάσιο, τι;  Επιλέγοντας τον τύπο Λυκείου.

Μετά το Γυμνάσιο, τι; Επιλέγοντας τον τύπο Λυκείου.

Ενημερωτικό έγγραφο για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου σχετικά με το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.)  και τα ΕΠΑ.Λ. έστειλε το Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης για την ενημέρωση των μαθητών μας. Τονίζεται ότι πλέον λειτουργεί από φέτος το 4ο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης, το οποίο σύμφωνα με το ΦΕΚ ίδρυσής του, πρόκειται να λειτουργήσει τους παρακάτω δύο τομείς: Τομέα Πληροφορικής &  Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας. Ευχαριστούμε ... Διάβασε περισσότερα »

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (πληροφορίες για γονείς)

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (πληροφορίες για γονείς)

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2021 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Γιορτάζεται τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Με αφορμή την ημέρα αυτή, απευθυνόμαστε μέσω της ιστοσελίδας ... Διάβασε περισσότερα »

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ

Οι μαθητές αυτοί, μετά την Απόφαση της Επιτροπής, δύνανται να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 14109/ΓΔ4/6-2-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 455/6-2-21, τ.Β΄), η δικαιολόγηση των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020- 2021 των μαθητών/τριών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, οι οποίοι δεν πάσχουν οι ίδιοι/ίδιες από κάποιο σοβαρό νόσημα πλην όμως συνοικούν με άτομα, τα ... Διάβασε περισσότερα »

Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με την με αριθμ. 8487/Δ2/25-1-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου, η  Ενισχυτική Διδασκαλία θα ξεκινήσει, αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.  Ως Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας έχει οριστεί το 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (25510.31447). Στα email επικοινωνίας των γονέων που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση, έχουν αποσταλεί από το Σχολείο μας – όπως μας κοινοποιήθηκαν από το 5ο Γυμνάσιο -, ... Διάβασε περισσότερα »

Η κοπή βασιλόπιτας στο σχολείο μας

Η κοπή βασιλόπιτας στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Οι βασιλόπιτες, καθώς και τα δώρα των τυχερών που έτυχαν το φλουρί, ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου μας.  Διάβασε περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς, Καλή Χρονιά με Υγεία και Πρόοδο. Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επαναλειτουργούν δια ζώσης τα σχολεία, με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ των μαθητών θα γίνεται από τις 8:10 έως τις 8:25 π.μ., με σταδιακή είσοδό τους απευθείας στις αίθουσες διδασκαλίας, για την αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ διαφορετικά είναι επίσης και τα ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ. Κατά τη ... Διάβασε περισσότερα »

Πρόγραμμα τηλεφωνικής επικοινωνίας γονέων (νέο)

Πρόγραμμα τηλεφωνικής επικοινωνίας γονέων (νέο)

Με την επανέναρξη δια ζώσης της λειτουργίας των σχολείων από 1 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουμε για την προστασία των μελών της Σχολικής μας Κοινότητας, η ενημέρωση των γονέων – κηδεμόνων από τους διδάσκοντες θα συνεχίσει να πραγματοποιείται τηλεφωνικά, σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Τηλεφωνικής Επικοινωνίας Εκπαιδευτικών – Γονέων. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2021 Προσέλευση στο σχολείο γίνεται ... Διάβασε περισσότερα »

Οι μαθητές παρουσιάζουν μέσω της δημιουργικής γραφής τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών

Οι μαθητές παρουσιάζουν μέσω της δημιουργικής γραφής τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο για την τιμή να αναρτήσει το βίντεό μας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως.  https://imalexandroupolis.blogspot.com/2021/01/3.html Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών οι μαθήτριες της Γ΄τάξης Δασκαλογιαννάκη Χάιντη, Μίντογλου Ελένη και Ντάσκαρη Μαρία με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Θεολόγο κ. Γιαννάκου Κωνσταντία ετοίμασαν ένα βίντεο αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες της παιδείας και ... Διάβασε περισσότερα »

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

  Για όσους γονείς επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τους καθηγητές, για το διάστημα λειτουργίας  των σχολείων μέσω τηλεκπαίδευσης,  η επικοινωνία θα γίνεται διαδικτυακά  στην ηλεκτρονική αίθουσα των καθηγητών, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρατίθεται εδώ Διάβασε περισσότερα »

Ενισχυτική Διδασκαλία 2020 – 2021

Ενισχυτική Διδασκαλία 2020 – 2021

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4194/29-09-2020 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2020- 2021 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα ... Διάβασε περισσότερα »

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΕΑΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΕΑΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας ενημερώνουμε πως οι εν εξελίξει περιπτώσεις που έχει ήδη αναλάβει η ΕΔΕΑΥ του Σχολείου (Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός) για το σχολικό έτος 2020-21 μπορούν πλέον να παρακολουθούνται τηλεφωνικά κάθε Τρίτη 8:15 με 12:30. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους μέσω της παρακάτω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου edeau.alxp@gmail.com για να καθοριστεί η ακριβής ώρα του ραντεβού σας. Σε περίπτωση νέου αιτήματος, είτε ... Διάβασε περισσότερα »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Από τις νεανικές εξεγέρσεις της δεκαετίας του ’60 στο δικό μας “Πολυτεχνείο”              Σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας διαδικτυακή εκδήλωση εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου. Προβλήθηκε στους μαθητές με σύγχρονο τρόπο βίντεο που υπήρξε αποτέλεσμα έρευνας μαθητών (project) σχετικά με τις νεανικές εξεγέρσεις της δεκαετίας του ‘60 σε Ευρώπη, Αμερική και Ελλάδα και πώς αυτές, σε ... Διάβασε περισσότερα »

Σύγχρονη και Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση:    ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σύγχρονη και Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση: ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

  Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet.   Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Κάθε καθηγητής έχει το δικό του μοναδικό προσωπικό ψηφιακό «δωμάτιο» (τάξη), ... Διάβασε περισσότερα »

Πρόγραμμα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Πρόγραμμα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α1   Α2   Α3   Α4   Α5    Β1   Β2   Β3   Β4   Β5   Β6 Γ1   Γ2   Γ3   Γ4   Γ5   Ενημέρωση για προσωπικά δεδομένα εδώ Ασφάλεια στο διαδίκτυο εδώ Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες για ... Διάβασε περισσότερα »

eTwinning: Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το σχολείο μας

eTwinning: Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το σχολείο μας

Το σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρουπολής «Δόμνα Βισβίζη»,  βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας στο έργο eTwinning “European Teenagers and Their Free Time”. Σύμφωνα με την Ελληνική eTwinning Team αυτό σημαίνει πως η εργασία των μαθητών, των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Διευθύντρια                                           Υπεύθυνη προγράμματος: Παταπάτη ... Διάβασε περισσότερα »

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης στο σχολείο μας…

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης στο σχολείο μας…

          Παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας και του επιτελείου του- και τηρουμένων των μέτρων προστασίας COVID 19- πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο σχολείο μας η παρουσίαση του ηλεκτρονικού μας παιχνιδιού με την ονομασία Alexand Road Quiz. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, κατά το σχολικό έτος ... Διάβασε περισσότερα »

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας…

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας…

Παρά την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που διανύουμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, το σχολείο μας τίμησε με τον προσήκοντα τρόπο τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940. Φέτος συμπληρώνονται, άλλωστε, 80 χρόνια από τότε που ως λαός ορθώσαμε το ανάστημά μας απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 27ης Οκτωβρίου στον αύλειο χώρο ... Διάβασε περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2020-21

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2020-21

Αγαπητοί γονείς, Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Σχολείο για την προστασία των μελών της Σχολικής μας Κοινότητας και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι εβδομαδιαίες συναντήσεις των γονέων με τους διδάσκοντες δεν πραγματοποιούνται.  Η ενημέρωσή σας από τους διδάσκοντες θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Τηλεφωνικής Επικοινωνίας Εκπαιδευτικών – Γονέων 2020-21 . Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα ... Διάβασε περισσότερα »

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ – Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ – Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Αγαπητοί γονείς, Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ: Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων. Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, γίνονται τα παρακάτω εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19 Επικοινωνία με την ... Διάβασε περισσότερα »