ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Les vacances (Γαλλική Γλώσσα)

Les vacances (Γαλλική Γλώσσα)

  Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, με αφορμή  το λεξιλόγιο της  πρώτης ενότητας   του σχολικού βιβλίου της τρίτης  τάξης, oι μαθήτριες,  Σκαμνού Ζαχαρούλα,Υφαντή Ραφαέλα και Χωρινού Ευαγγελία, δημιούργησαν εργασίες ( Power Point  – βίντεο)με θέμα : Parler de ... Διάβασε περισσότερα »

“Au restaurant” (Γαλλική Γλώσσα)

“Au restaurant” (Γαλλική Γλώσσα)

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, με αφορμή  το λεξιλόγιο της ενότητας 4  του σχολικού βιβλίου της Β? Τάξης, oι μαθήτριες, Γκιοκτσέ Θεοδώρα, Καραμανίδου Ιωάννα , Βαλάκα Ελένη και  Σκαμνού Ζαχαρούλα,Υφαντή Ραφαέλα, Χωρινού Ευαγγελία, δημιούργησαν  δυο εργασίες σε μορφή Power ... Διάβασε περισσότερα »

“Πρόσφυγες” Ν.Ε. Λογοτεχνία

“Πρόσφυγες” Ν.Ε. Λογοτεχνία

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας και με έμπνευση το ποίημα του Μπ. Μπρεχτ «Για τον όρο μετανάστες», οι μαθήτριες του Β3, Μαμουγιώργη Κυριακή και Μαμουγιώργη Μαρία, δημιούργησαν αυτό το γεμάτο ευαισθησία και ανθρωπιά βίντεο. Διδάσκουσα: Κουκίου Ζαφειρία Διάβασε περισσότερα »

“Βιο…σταυρόλεξο” (Βιολογία)

“Βιο…σταυρόλεξο” (Βιολογία)

Έχοντας ως στόχο να υποκινήσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να δημιουργήσουμε συνθήκες διερευνητικής και συνεργατικής μάθησης, οι μαθητές  των τμημάτων Α2 και Α3 υλοποίησαν ένα ιδιαίτερο project στο μάθημα της Βιολογίας, δημιουργώντας δύο ηλεκτρονικά σταυρόλεξα πάνω στη θεματική ύλη ... Διάβασε περισσότερα »

“Διαφήμιση και υπερκατανάλωση” (Οικιακή Οικονομία)

“Διαφήμιση και υπερκατανάλωση” (Οικιακή Οικονομία)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας και με αφορμή την ενότητα “Συμπεριφορά του καταναλωτή”, οι μαθητές της Β΄ τάξης κατά τη διάρκεια του Β΄ τριμήνου μελέτησαν, ανέλυσαν και εκπόνησαν ομαδική εργασία με θέμα: “Διαφήμιση και υπερκατανάλωση”. Συγκεκριμένα οι μαθητές ... Διάβασε περισσότερα »

“Ζούμε με την οικογένεια” (Ν.Ε.Γλώσσα)

“Ζούμε με την οικογένεια” (Ν.Ε.Γλώσσα)

  Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα “Ζούμε με την οικογένεια”, η μαθήτρια του Β3 Καμήλα Γεωργία δημιούργησε δύο παρουσιάσεις Power Point με τα εξής θέματα: “Πίνακες ζωγραφικής με θέμα την οικογένεια” και “Τα ... Διάβασε περισσότερα »

“Οι διατροφικές συνήθειες των Γερμανών” (Γερμανική Γλώσσα)

“Οι διατροφικές συνήθειες των Γερμανών” (Γερμανική Γλώσσα)

Στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών, με αφορμή σχετική ενότητα του σχολικού βιβλίου της Β’ Τάξης, η μαθήτρια Λεμονάκη Αικατερίνη δημιούργησε εργασία, σε μορφή Power Point στην οποία παρουσίασε τα είδη φαγητών, τις ώρες των διαφόρων γευμάτων όπως και τις ... Διάβασε περισσότερα »

“Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί…” (Ν.Ε.Γλώσσα)

“Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί…” (Ν.Ε.Γλώσσα)

Στο πλαίσιο διαθεματικής εργασίας στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας -με τη χρήση της μεθόδου project- μαθητές του τμήματος Γ1 δημιούργησαν το συγκεκριμένο video, το οποίο αναφέρεται στον ρατσισμό και τα στερεότυπα. Στο ίδιο video υπάρχει οπτικοποιημένο το τραγούδι που συνέθεσαν ... Διάβασε περισσότερα »

Η όξινη βροχή (Χημεία)

Η όξινη βροχή (Χημεία)

Εργασία του μαθητή  Άγγελου Γκόγκου για το μάθημα της Χημείας Γ΄ Γυμνασίου με θέμα την όξινη βροχή . Στο video που δημιούργησε ο μαθητής αναλύονται οι αιτίες δημιουργίας της, ο τρόπος σχηματισμού της, οι επιπτώσεις της στον άνθρωπο και στο ... Διάβασε περισσότερα »