2015-16

Από χέρι σε χέρι από καρδιά σε καρδιά …      (Εκδήλωση διανομής φυτών)

Από χέρι σε χέρι από καρδιά σε καρδιά … (Εκδήλωση διανομής φυτών)

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιό μας μια ξεχωριστή εκδήλωση δράσης με πρωταγωνιστές την ομάδα «Τα τρία βέλη», την περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Γυμνασίου, το Ειδικό σχολείο και την ομάδα του ΠΕΛΙΤΙ. Το απόγευμα τα παιδιά μοίρασαν στους δημότες της πόλης 5000 φυτά (ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές κτλ.). Τα συγκεκριμένα κηπευτικά παρήχθησαν στη διάρκεια του έτους, όταν στο πλαίσιο ... Διάβασε περισσότερα »

“Play the GAME”  Παίζοντας το Παιχνίδι της Χρονιάς…

“Play the GAME” Παίζοντας το Παιχνίδι της Χρονιάς…

Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Οι 8 ομάδες των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου (The αγωνίζoners!, Hungry Gamers, δια?Αγώνισμα, «ΟΙ ΕΥΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ», ΕΥ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ, «Οι Αγωνιστές», Dauntless race, Οι Πα(ρα)γκίτες)  που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο «Play the Game» από την αρχή της χρονιάς, ενημερωμένοι από πριν από τα μέλη της ομάδας μας για το περιεχόμενο και τους κανόνες του παιχνιδιού, ήταν ... Διάβασε περισσότερα »

Σχολικοί αγώνες Ποδοσφαίρου

Σχολικοί αγώνες Ποδοσφαίρου

Την Τρίτη  10-5-2016 πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου Γυμνασίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το σχολείο μας συμμετείχε με μία ομάδα αγοριών και μία ομάδα κοριτσιών. Τα αγόρια μας  αγωνίστηκαν  με δυναμισμό και θέληση και κατέλαβαν μια καλή σειρά στην κατάταξη. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου κοριτσιών, στους οποίους το σχολείο μας συμμετείχε με μια δυναμική ομάδα κοριτσιών, που κατάφερε να ... Διάβασε περισσότερα »

Νικήτρια σε πανελλαδικό διαγωνισμό για τα Δάση και τη Δασοπονία η ομάδα του σχολείου μας

Νικήτρια σε πανελλαδικό διαγωνισμό για τα Δάση και τη Δασοπονία η ομάδα του σχολείου μας

Την πρώτη θέση στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό για τα Δάση και τη Δασοπονία ?Young People in European Forests? κατέκτησε 3μελής ομάδα μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη». Ο διαγωνισμός, που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου και συμμετείχαν 3μελείς ομάδες μαθητών γυμνασίων ... Διάβασε περισσότερα »

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 14 Απριλίου παραδόθηκαν τα είδη που συγκεντρώσαμε στο σχολείο μας για τους πρόσφυγες από όλα τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, τα σχολεία του Δήμου  μας, συμμετέχοντας στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ανταποκριθήκαμε στο κοινό κάλεσμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και συγκεντρώσαμε τρόφιμα, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής,  βρεφικά και λοιπά χρηστικά είδη, τα οποία, σε ... Διάβασε περισσότερα »

Αγώνες  Χειροσφαίρισης ? Το κύπελλο στα κορίτσια!

Αγώνες Χειροσφαίρισης ? Το κύπελλο στα κορίτσια!

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες  χειροσφαίρισης κοριτσιών των σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι αθλήτριές μας αγωνίστηκαν με πείσμα και θέληση για την πρόκριση και τελικά  κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στην κατάταξη και να φέρουν στο σχολείο το κύπελλο! Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Αθλοπαιδιάς Χειροσφαίρισης των αγοριών. Οι αθλητές μας έδωσαν τον ... Διάβασε περισσότερα »

Αγώνες Καλαθοσφαίρισης – Οι Πρωταθλητές μας

Αγώνες Καλαθοσφαίρισης – Οι Πρωταθλητές μας

Την Τετάρτη 6/4/16 πραγματοποιήθηκαν οι  σχολικοί αγώνες Καλαθοσφαίρισης αγοριών και την Πέμπτη 7/4/16 των κοριτσιών,  μεταξύ των Γυμνασίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων του σχολείου αγωνίστηκαν με δυναμισμό και αθλητικό ήθος και  κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση. Τα  αγόρια μας  κατέλαβαν τη 2η θέση στην κατάταξη. Τα κορίτσια μας ήταν οι πρωταθλήτριες της ημέρας ... Διάβασε περισσότερα »

Μαθητές μας στον φιλικό αγώνα handball της εθνικής εφήβων Ελλάδας ? Βουλγαρίας

Μαθητές μας στον φιλικό αγώνα handball της εθνικής εφήβων Ελλάδας ? Βουλγαρίας

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας handball  μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας  στην κατηγορία εφήβων. Στην εθνική μας ομάδα συμμετείχε ο πρώην μαθητής του σχολείου μας Χάρης Καραβασίλης. Το σχολείο μας στήριξε τον αγώνα με την παρουσία του στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας. Η ευγενής άμιλλα ήταν το χαρακτηριστικό των δύο ομάδων. ... Διάβασε περισσότερα »

Η ομάδα «ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο» σε εκδήλωση στο Νομαρχείο Έβρου

Η ομάδα «ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο» σε εκδήλωση στο Νομαρχείο Έβρου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου μας, με θέμα «ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο», συμμετείχαμε στην Πολιτιστική – εκπαιδευτική δράση προς τιμήν της Θρακιώτισσας ηρωίδας Δόμνας Βισβίζη, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου». Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 έγινε η παρουσίαση  δρώμενου με τη ... Διάβασε περισσότερα »

Η εκδρομή μας στην Ξάνθη

Η εκδρομή μας στην Ξάνθη

Συμμετείχαν οι ομάδες: “Τα 3 Βέλη” και “Play the Game” Μουσική επένδυση video:Τσιαρδάκας Πασχάλης Β4 Το  πρώτο διήμερο του Απρίλη 55 μαθητές με τους  συνοδούς μας,   κ. Α. Καραγεωργίου, κ. Μ. Τσίμα και Σ. Παπαδόπουλο,   αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την     Ξάνθη. Επιβιβαστήκαμε πουρνό ? πουρνό 6:00 π.μ. στο τρένο  και τσαφ-τσουφ περάσαμε από τα μαγευτικά τοπία των βουνών, των ποταμών της ... Διάβασε περισσότερα »

Η ομάδα «ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο» στο ιστορικό μουσείο Αλεξ/πολης

Η ομάδα «ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο» στο ιστορικό μουσείο Αλεξ/πολης

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο», την Τρίτη 29/3/2016 το 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου επισκέφτηκε  τον χώρο του σχολείου μας, μετά από την όμορφη εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε από κοινού στην Αδριανούπολη και στην Αίνο. Ξεναγήθηκαν στο σχολείο μας και στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του προγράμματός μας και του Γυμνασίου Χαλανδρίου οδηγηθήκαμε στο ιστορικό μουσείο Αλεξ/πολης ... Διάβασε περισσότερα »

Eκπαιδευτική επίσκεψη του πολιτιστικού προγράμματος “ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο” σε Αδριανούπολη και Αίνο

Eκπαιδευτική επίσκεψη του πολιτιστικού προγράμματος “ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο” σε Αδριανούπολη και Αίνο

Στις 27 και 28 Μαρτίου 2016 οι πολιτιστικές ομάδες του 3ου γυμνασίου Αλέξ/πολης « Δόμνα Βισβίζη» (ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο,  Δημοσιογραφική ομάδα,  κινηματογραφική ομάδα, Δραματοποίηση στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας με θέμα τη μετανάστευση και προσφυγιά) πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στην Αδριανούπολη και στην Αίνο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα μας  αποτελεί διασχολική συνεργασία  του3ου γυμνασίου Αλεξ/πολης ¨Δόμνα Βισβίζη¨, του 1ου ... Διάβασε περισσότερα »

Ο Καραγκιόζης το 1821

Ο Καραγκιόζης το 1821

Στις 24 Μαρτίου 2016 τιμήσαμε στο σχολείο μας την 195η επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Διευθύντριας κ. Παταπάτη Ευφροσύνης, η οποία μίλησε για τη σημασία της 25ης Μαρτίου ως ημέρας ιστορικής μνήμης και τιμής στους ήρωες της Επανάστασης. Η γιορτή συνεχίστηκε με μία διαφορετική παρουσίαση των γεγονότων πριν από την έναρξη της Επανάστασης ... Διάβασε περισσότερα »

Παραδοσιακός χορός και έκφραση

Παραδοσιακός χορός και έκφραση

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Παραδοσιακού χορού, που διοργάνωσε το γραφείο Φυσικής Αγωγής για τα σχολεία του Έβρου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Η χορευτική ομάδα, με τις εντυπωσιακές Θρακιώτικες φορεσιές του σχολείου, ξεχώρισε με την παρουσία της. Οι μαθήτριες  χόρεψαν χορούς της Ανατολικής Θράκης. Οι χοροί αυτοί είναι πολύ ζωηροί, θεαματικοί και με γρήγορη ρυθμική κίνηση. ... Διάβασε περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη Περιβαλλοντικών Ομάδων

Εκπαιδευτική επίσκεψη Περιβαλλοντικών Ομάδων

Στις 20, 21 και 22 Μαρτίου 2016 οι Περιβαλλοντικές ομάδες του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη»  (Περιβαλλοντικό Tre-e-twinning και Περιβαλλοντική Ομάδα με θέμα τη Γεωθερμία) πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στην Έδεσσα, Καστοριά και Νυμφαίο Φλώρινας. Την πρώτη μέρα οι μαθητές/τριες  επισκέφθηκαν την  Έδεσσα και περιηγήθηκαν στους γραφικούς δρόμους του νερού στη συνοικία Βαρόσι, όπου βρίσκονται οι  καταρράκτες της πόλης, ... Διάβασε περισσότερα »

«Δημιουργώντας μια ποίηση πάνω από κάθε καταστροφή»

«Δημιουργώντας μια ποίηση πάνω από κάθε καταστροφή»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Η ενασχόληση των μαθητών με τη Λογοτεχνία και ειδικότερα με την Ποίηση ενισχύει την αισθητική τους καλλιέργεια και αποτελεί ύψιστο μορφωτικό αγαθό. Σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, όπως είναι η σημερινή, οφείλουμε να συνδέσουμε τη Λογοτεχνία με την ανθρώπινη εμπειρία, προκειμένου να κατανοήσουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε αλλά και τον ... Διάβασε περισσότερα »

1ος Πανέβριος διασχολικός διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

1ος Πανέβριος διασχολικός διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανέβριος διασχολικός διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε σε συνεργασία του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Έβρου, του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου και του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη». Στην Α΄φάση του διαγωνισμού (11 Μαρτίου 2016) η οποία πραγματοποιήθηκε σε καθένα από τα 11 Γυμνάσια του Νομού που συμμετείχαν σ΄αυτόν, αναδείχτηκαν οι 3 μαθητές από κάθε ... Διάβασε περισσότερα »

Σχολικοί αγώνες στίβου

Σχολικοί αγώνες στίβου

Την Πέμπτη 17-3-2016 πραγματοποιήθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδιάς  Στίβου Γυμνασίων Νοτίου Έβρου, στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης ?Φώτης Κοσμάς?. Τους αγώνες διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου. Στόχος των αγώνων ήταν η συμμετοχή, ο συναγωνισμός και το ?ευ αγωνίζεσθαι?. Το σχολείο μας συμμετείχε με τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: ΑΓΟΡΙΑ Κανοτζιάν Χρήστος            1ος   στη Δισκοβολία Ποιμενίδης ... Διάβασε περισσότερα »

?Αβάντι, μαέστρο!?

?Αβάντι, μαέστρο!?

Τη μουσική παράσταση ?Αβάντι, μαέστρο!? από την BeAR Tive, νεοσύστατη εταιρεία πολιτιστικών δράσεων, παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης, καθώς και η Θεατρική Ομάδα του Σχολείου την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας. Σαξοφωνίστες, ντράμερ και μια απίθανη δημοσιογράφος μπλέκουν σε μια ιστορία που έφερε πολύ γέλιο, υπέροχη μουσική και απρόβλεπτο τέλος. Ήταν μια καινοτόμος ... Διάβασε περισσότερα »