2016-2017

Επίσκεψη σε Έκθεση Φωτογραφίας του Ιστορικού Μουσείου

Επίσκεψη σε Έκθεση Φωτογραφίας του Ιστορικού Μουσείου

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας της Β΄ Γυμνασίου, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία αποσπασμάτων από «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», μαθητές και μαθήτριες του Β1 και Β5 επισκέφτηκαν στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης   την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τα κρυμμένα παιδιά της Κατοχής», το υλικό της οποίας προέρχεται από τις συλλογές του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ... Διάβασε περισσότερα »

Παρέλαση 14ης Μαΐου

Παρέλαση 14ης Μαΐου

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού  της 97ης Επετείου των «Ελευθερίων» της πόλης μας  και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, το σχολείο μας, συνοδευόμενο από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Χαβρουζά Ολυμπία,  συμμετείχε στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες για τη συμμετοχή και την ... Διάβασε περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από τις 7 έως και τις 13 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο ?We, the Kids of the EU, believe??. Στην κινητικότητα συμμετείχαν η Διευθύντρια του σχολείου, κα Ευφροσύνη Παταπάτη, δύο καθηγήτριες, η κα Παναγιώτα ... Διάβασε περισσότερα »

Σχολική Αθλητική Δραστηριότητα

Σχολική Αθλητική Δραστηριότητα

Την Τετάρτη 10/05/2017 πραγματοποιήθηκε η Σχολική Αθλητική Δραστηριότητα για τα Γυμνάσια των Δήμων Αλεξ/πολης και Σουφλίου, στον Πλατανότοπο Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα  Άθληση, Πολιτισμός και Φύση «Τρέχω στον Πλατανότοπο και γνωρίζω το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας». Οι αθλητές και οι αθλήτριες με τους οποίους συμμετείχε το σχολείο μας ήταν: ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΣΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΡΤΑΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ... Διάβασε περισσότερα »

Διάκριση του σχολείου μας στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου ?Castello di Duino?

Διάκριση του σχολείου μας στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου ?Castello di Duino?

Για πρώτη φορά φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητικές ποιητικές δημιουργίες στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου ?Castello di Duino?, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2000 στην Τεργέστη της Ιταλίας. Πρόκειται για μια δράση που οργανώθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου μας, κ. Καπούτση Σύρμω και κ. Κιτσάτη Μαρία, ως επιστέγασμα των δραστηριοτήτων δημιουργικής γραφής που υλοποίησαν με τους ... Διάβασε περισσότερα »

Το σχολείο μας ανάδοχος παιδιού της actionaid

Το σχολείο μας ανάδοχος παιδιού της actionaid

     «Αν θέλεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος!». Η φράση αυτή αποτέλεσε για μας πηγή έμπνευσης  κατά τη διάρκεια βιωματικών δράσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εθελοντισμό, που υλοποιήσαμε φέτος με τους μαθητές στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας. Μία απ? αυτές, το εκπαιδευτικό παιχνίδι της  ActionAid «Αποστολή στη Ρουάντα», έδωσε το ... Διάβασε περισσότερα »

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των προγραμμάτων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Βιώσιμη Πόλη”

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των προγραμμάτων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Βιώσιμη Πόλη”

Στις 4, 5 και 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Προγραμμάτων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη» στα Ιωάννινα, την Κόνιτσα και το Μέτσοβο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και μαθητές της Χορευτικής ομάδας του σχολείου. Οι μαθητές με βάση το πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Βεργίνας, όπου και επισκέφθηκαν τους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων ... Διάβασε περισσότερα »

Το S.T.E.M. στην Αλεξανδρούπολη

Το S.T.E.M. στην Αλεξανδρούπολη

Στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά ένα πρωτότυπο για την πόλη μας εκπαιδευτικό σεμινάριο βασισμένο στις αρχές του STEM (Science Technology Engineering and Mathematics). Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Sci.Co διοργανώθηκαν πιλοτικά σε πόλεις της Θράκης και των Δωδεκανήσων μια σειρά από οκτώ τρίωρα μαθήματα για μαθητές ηλικιών 13-16 ετών, στα οποία τα παιδιά ήρθαν ... Διάβασε περισσότερα »

Το σχολείο μας στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού & Πολιτισμού Α.ΜΑ.Θ.

Το σχολείο μας στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού & Πολιτισμού Α.ΜΑ.Θ.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου  2017, το σχολείο μας συμμετείχε στην 1η Περιφερειακή  Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να αγωνισθούν χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας, σε αγωνίσματα που δεν είναι πολύ διαδεδομένα, όπως  ξιφασκία, τοξοβολία, ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα ... Διάβασε περισσότερα »

Η φλόγα στην πόλη μας

Η φλόγα στην πόλη μας

Στο πλαίσιο της πρώτης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2017, που διεξήχθη στην Κομοτηνή 3-5 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε Λαμπαδηδρομία μαθητών/τριών στην Αλεξανδρούπολη.  Ήταν τιμή για το σχολείο μας, που συμμετείχε με δύο ομάδες των παρακάτω μαθητών/τριών: Κωνσταντίνου  Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος  Ιωάννης Βαϊράμης Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης Αναστάσης Κάσσιας Παναγιώτης Καραμολέγκου Δήμητρα Καρρά Σταυρούλα Αβραμίδου Άννα Στη συνέχεια, μετά το άναμμα ... Διάβασε περισσότερα »

Θεματική Εβδομάδα

Θεματική Εβδομάδα

Στo πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  ?? Δόμνα Βισβίζη?? ( 3-7/4), τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 οι μαθητές κατά το πρώτο  διδακτικό τρίωρο παρακολούθησαν την ταινία  «Billy Eliot». Η ταινία με τα μηνύματα που μεταδίδει καταδεικνύει ότι με την προσπάθεια και τη θέληση ο άνθρωπος μπορεί να ανατρέψει τα στερεότυπα της κοινωνίας και να πραγματοποιήσει ... Διάβασε περισσότερα »

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ολοκληρώθηκε με παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας, στην οποία πήραν μέρος και οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Συγχαρητήρια  στον σημαιοφόρο, στη λαβαροφόρο, στους παραστάτες και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, που παρέλασαν με ... Διάβασε περισσότερα »

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της Α? Γυμνασίου παρουσίασαν ένα  θεατρικό δρώμενο, προσπαθώντας να ζωντανέψουν μορφές του  1821. Ήταν μια αρκετά πρωτότυπη  γιορτή, στην οποία οι συμμετέχοντες υποδύονταν ήρωες του 1821 όπως η Δόμνα Βισβίζη, ο Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης, ο Ρήγας Φεραίος, ο Μιαούλης και παρουσίασαν αποσπάσματα  από το έργο του Μακρυγιάννη. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε  παραδοσιακούς ελληνικούς ... Διάβασε περισσότερα »

2ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

2ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο 2ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Έβρου, του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου και του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου (νικητή του 1ου Διαγωνισμού). Στην Α΄ φάση του διαγωνισμού (Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017), η οποία πραγματοποιήθηκε σε καθένα από τα 16 Γυμνάσια του ... Διάβασε περισσότερα »

Αγώνες στίβου Γυμνασίων

Αγώνες στίβου Γυμνασίων

Την Τετάρτη 22-3-2017 πραγματοποιήθηκαν  οι Σχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδιάς  Στίβου Γυμνασίων Νοτίου Έβρου, στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης «Φώτης Κοσμάς». Τους αγώνες διοργάνωσε η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης  Ν. Έβρου. Στόχος των αγώνων ήταν η συμμετοχή των αθλητών/τριών και η προσπάθεια ευγενούς Άμιλλας. Το σχολείο μας συμμετείχε με τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: ΑΓΟΡΙΑ Κάσσιας Παναγιώτης                1ος  στα   300 ... Διάβασε περισσότερα »

21 Μαρτίου 2017, Εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

21 Μαρτίου 2017, Εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

«Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία θεραπεύονται με τη Γνώση και τα Ταξίδια!» Σήμερα 21 Μαρτίου 2017 στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-δράση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία με αφορμή τον ορισμό της 21ης Μαρτίου ως σχετικής με το θέμα Παγκόσμιας Ημέρας. Οι Ομάδες Σχολικής Διαμεσολάβησης και Erasmus + ?We, the kids of the EU, believe?? συνεργάστηκαν στενά και παρουσίασαν ... Διάβασε περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη του περιβαλλοντικού προγράμματος  «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» στο ΚΠΕ Αρναίας και στη Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτική επίσκεψη του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» στο ΚΠΕ Αρναίας και στη Θεσσαλονίκη

Το ημερολόγιο μιας εκδρομής… Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 Είναι 6 το πρωί και έχει ψύχρα. Σέρνω τη βαλίτσα μου και κατευθύνομαι προς το λεωφορείο. Εκεί συναντώ τους υπόλοιπους, μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι φαίνονται το ίδιο ενθουσιασμένοι (αλλά και αγουροξυπνημένοι) με εμένα. Αφού φορτώνουμε τις αποσκευές στο λεωφορείο, επιβιβαζόμαστε και βολευόμαστε με τις παρέες μας. Στο λεωφορείο επικρατεί πανζουρλισμός! Γέλια ... Διάβασε περισσότερα »

Ενημέρωση για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Ενημέρωση για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων των γυμνασίων της πόλης μας με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών και μαθητριών της Γ? τάξης Γυμνασίου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» επισκέφθηκαν   την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, καθώς και το Εργαστηριακό Κέντρο Αλεξ/πολης.  Εκεί ενημερώθηκαν από τους  Διευθυντές των ... Διάβασε περισσότερα »