ERASMUS+

«Συμμετοχή των μαθητών των Ομάδων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Erasmus+  στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2018»

«Συμμετοχή των μαθητών των Ομάδων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Erasmus+ στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2018»

Για άλλη μια χρονιά ο Πλατανότοπος Μαΐστρου πλημμύρισε από ζωντάνια και δημιουργία! Η εξαιρετική προσπάθεια της ΔΔΕ Ν. Έβρου (διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σοφίας Τσιροπούλου) συνεχίστηκε και φέτος. Την Πέμπτη 17/5/2018 στον καταπράσινο Πλατανότοπο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης 103 μαθητές του σχολείου μας γιόρτασαν τη μαθητική δημιουργικότητα, τη χαρά και τη φαντασία. Γιατί εμείς τη γνώση ... Διάβασε περισσότερα »

Eπίσκεψη στο Ρώσικο Σπίτι

Eπίσκεψη στο Ρώσικο Σπίτι

Μαθητές του προγράμματος Erasmus+ KA2 επισκέφθηκαν τον πολιτιστικό Σύλλογο «Ρώσικο Σπίτι» και συνομίλησαν με την πρόεδρό του,  κ. Ιουλία Γαβρίλοβα. Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, σταυροδρόμι ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, γλώσσες και πολιτισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η ρωσόφωνη κοινότητα. Η κ. Γαβρίλοβα πέρα από τις ιστορικές πληροφορίες που έδωσε στους μαθητές, αναφέρθηκε στη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου. ... Διάβασε περισσότερα »

To Erasmus+ KA2 επισκέπτεται το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

To Erasmus+ KA2 επισκέπτεται το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus + του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», μαθητές της ομάδας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη διαχείριση της ετερότητας. Η πρώτη βιωματική δράση σχεδιάστηκε με αφορμή το κείμενο Το παιδί με τη ριγέ πιτζάμα και υλοποιήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή της Παιδαγωγικής του Θεάτρου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  δρ. Σίμο Παπαδόπουλο στην αίθουσα Θεμέλιο του Πανεπιστήμιου.  Η ... Διάβασε περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη Λιθουανών και Ελλήνων μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus+ KA2: H εικόνα του Άλλου μέσα από τη λογοτεχνία

Τηλεδιάσκεψη Λιθουανών και Ελλήνων μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2: H εικόνα του Άλλου μέσα από τη λογοτεχνία

Μαθητές του προγράμματος Erasmus+ KA2 πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με μαθητές από το σχολείο των Λιθουανών εταίρων μας.  Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η κάθε πλευρά να παρουσιάσει την περίληψη και τα σχόλια που έκαναν οι μαθητές πάνω σε ένα βιβλίο της εθνικής λογοτεχνίας τους με θέμα τη μετανάστευση. Η ελληνική πλευρά προσέγγισε την εικόνα του μετανάστη στο βιβλίο «Ένα παιδί, δύο πατρίδες» ... Διάβασε περισσότερα »

Tο 3ο Γυμνάσιο με το Erasmus+ KA2 στη Σικελία

Tο 3ο Γυμνάσιο με το Erasmus+ KA2 στη Σικελία

Στη Σικελία της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η 2η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “We, the Kids of the EU, believe…” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και οι παρακάτω χώρες: Κροατία (συντονίστρια χώρα), Σλοβενία, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία. Από την Ελλάδα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές (Ζησίδης Παναγιώτης, Μίντογλου Δημήτριος, Σκαμνού Ζαχαρούλα-Ραφαηλία και Κουκουρίκου ... Διάβασε περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από τις 7 έως και τις 13 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο ?We, the Kids of the EU, believe??. Στην κινητικότητα συμμετείχαν η Διευθύντρια του σχολείου, κα Ευφροσύνη Παταπάτη, δύο καθηγήτριες, η κα Παναγιώτα ... Διάβασε περισσότερα »

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Τα μηνύματα των παιδιών στους μεγάλους

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Τα μηνύματα των παιδιών στους μεγάλους

 ?Ο κόσμος δε μας προσφέρθηκε απ’ τους γονείς μας, μας τον δάνεισαν τα παιδιά μας? (Αφρικανική παροιμία) Στις 20 Νοεμβρίου 1989 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, και κατ? επέκταση η παγκόσμια κοινότητα, δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των παιδιών, υιοθετώντας και επισήμως τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των ... Διάβασε περισσότερα »

1n Διεθνική Συνάντηση του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο υλοποίησης ERASMUS+

1n Διεθνική Συνάντηση του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο υλοποίησης ERASMUS+

Εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Λιθουανία επισκέφθηκαν στις 6 έως 9 Νοεμβρίου την Αλεξανδρούπολη και το 3o Γυμνάσιο της πόλης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/KA2 με τίτλο “WE, THE KIDS OF THE EU, BELIEVE…”, που υλοποιεί το σχολείο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 6 σχολεία, ένα από καθεμιά από τις παραπάνω χώρες, ... Διάβασε περισσότερα »

Το Σχολείο μας στο ERASMUS+

Το Σχολείο μας στο ERASMUS+

Ένα από τα 167 σχολεία της Ελλάδας που εγκρίθηκαν και θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ είναι και το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη». Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα υλοποιήσουμε κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη, 2016-2017 και 2017-2018, έχει τίτλο ?We, the kids of the EU, believe?? και η εφαρμογή του θα γίνει με τη σύμπραξη σχολείων από ... Διάβασε περισσότερα »