2018-19

Σχολικοί Αγώνες 2018-19

Σχολικοί Αγώνες 2018-19

Τον Μάϊο του 2019 πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες στα ομαδικά, καθώς και στα ατομικά αθλήματα. Το σχολείο μας έλαβε μέρος με ομάδες σε όλα τα αθλήματα, ενώ είχαμε συμμετοχές και στα ατομικά  αγωνίσματα, όπως ο στίβος και ο δρόμος ανώμαλου εδάφους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη γιορτή αυτήν του αθλητισμού πραγματοποίησαν μια καλή εμφάνιση και προσπάθησαν για ... Διάβασε περισσότερα »

Το πάρτυ του σχολείου μας – Λαχειοφόρος αγορά

Το πάρτυ του σχολείου μας – Λαχειοφόρος αγορά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου ο χορός του Σχολείου μας, που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τη μαθητική κοινότητα.  Ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή τους στην πετυχημένη λαχειοφόρα αγορά, με πλούσια και πολλά δώρα. Τα νούμερα που κέρδισαν μπορείτε να δείτε εδώ. (Όσοι δεν έχουν παραλάβει τα δώρα τους μπορούν να επικοινωνήσουν ... Διάβασε περισσότερα »

4ος Πανέβριος διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας.

4ος Πανέβριος διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Πανέβριος διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων της περιφέρεις ΑΜΘ, του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου και του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης . Η Α΄ φάση του διαγωνισμού έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Μαρτίου,  με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και από τις 3 τάξεις του σχολείου ... Διάβασε περισσότερα »

Συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης “Castello di Duino”

Συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης “Castello di Duino”

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητικές ποιητικές δημιουργίες στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης “Castello di Duino”, τον σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό ποίησης για νέους ποιητές σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή UNESCO της Ιταλίας, υπό την αιγίδα της οποίας τελείται κάθε χρόνο στην Τεργέστη. Πρόκειται για μια δράση που οργανώθηκε από τη φιλόλογο κ. Κιτσάτη Μαρία, ως επιστέγασμα των δραστηριοτήτων ... Διάβασε περισσότερα »

Για τους ήρωες… (Η Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821)

Για τους ήρωες… (Η Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821)

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, το 3ο Γυμνάσιο τίμησε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και μαζί με αυτούς τίμησε και «τους νέους, αθόρυβους, ήρεμους ήρωες» της σημερινής εποχής, με μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο θεατράκι του σχολείου μας και της οποίας το νόημα μπορεί να συμπυκνωθεί στα παρακάτω λόγια του Ν. Δήμου: «… οι καιροί αλλάζουν, το χρέος ... Διάβασε περισσότερα »

Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης – 2019

Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης – 2019

Το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» συμμετείχε στη δράση Ερατοσθένης 2019 με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης», που διοργάνωσαν τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών και συντόνισε το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η 20η Μαρτίου (Εαρινή Ισημερία) χαρακτηρίζεται ως η αρχή της Άνοιξης και ο Ήλιος για πρώτη φορά ... Διάβασε περισσότερα »

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη προγραμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη προγραμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Τα προγράμματα «Μουσικο-Θεατρικό Εργαστήρι» ( με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Άννα Ορνιθοπούλου, κ. Παναγιώτα Λαζάκη και κ. Ειρήνη Μπούχλιου) και «Οι Γεωγράφοι του Οδυσσέα» (με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ειρήνη Μπούχλιου και κ. Παναγιώτα Λαζάκη) πραγματοποίησαν στις 19 και 20 Μαρτίου 2019 εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.  Φτάνοντας το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη επισκεφθήκαμε το Βασιλικό Θέατρο και παρακολουθήσαμε ... Διάβασε περισσότερα »

Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων

Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων

Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στίβου Ν. Έβρου. Το σχολείο μας ήταν παρόν με πολλές συμμετοχές και αρκετές διακρίσεις. Στα αγόρια : Κυριζάκης Μάριος 1ος στο άλμα σε μήκος, ο Μωραϊτης Δημήτρης 1ος στον δρόμο 1000 μ., ο Μίντογλου  Δημήτρης 1ος στο άλμα σε ύψος, ο Μπαμπλής Κυριάκος 3ος στον δρόμο 300 μ., ο Κυρανούδης Μιχάλης 2ος στη ... Διάβασε περισσότερα »

Ημέρα του π στο 3ο Γυμνάσιο

Ημέρα του π στο 3ο Γυμνάσιο

Φέτος, όπως  και  πέρσι,  το Γυμνάσιό μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και δημιουργικότητα, στις 14 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της «Σταθεράς π». Οι μαθηματικοί μας, σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου, βάλθηκαν να μας αποδείξουν ότι δεν κατέχουν μόνο τις γνώσεις περί μαθηματικών μεθόδων και θεωρημάτων, αλλά και πολλή φαντασία και όρεξη για ένα διαφορετικό, εναλλακτικό και βιωματικό μάθημα! ... Διάβασε περισσότερα »

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της  Γ΄ τάξης του σχολείου μας

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του σχολείου μας

 Στις 28 Φεβρουαρίου, 1,2 και 3 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Τάξης στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα, με τη συμμετοχή 79 μαθητών/τριών.  Ο πρώτος σταθμός ήταν η Βεργίνα, όπου  επισκεφθήκαμε το  αρχαιολογικό μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα του μουσείου και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση. Ο επόμενός μας σταθμός ήταν η ... Διάβασε περισσότερα »

Επίσκεψη της Manon Derouen (Γαλλίδα εκπαιδευτικός) στο σχολείο μας

Επίσκεψη της Manon Derouen (Γαλλίδα εκπαιδευτικός) στο σχολείο μας

Το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε στις 14 Φεβρουαρίου,  η Manon Derouen, εκπαιδευτικός Γαλλικής γλώσσας και παρουσίασε, στα τμήματα γαλλικής γλώσσας, την χώρα της, την οικογένεια της , τις σπουδές της και τα ταξίδια της. Η Γαλλίδα απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και στη συνέχεια, οι  μαθητές  παρουσίασαν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. * Διάβασε περισσότερα »

Επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Την Τρίτη  12 Φεβρουαρίου, η περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου, επισκέφτηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης , στo πλαίσιο του προγράμματος  “Το λιμάνι της πόλης  μας”.  Εκεί μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος  Αλεξ/πολης,  κ. Χρήστος Δούκας, ο οποίος, αφού μας ενημέρωσε στην αίθουσα διαλέξεων του ανακαινισμένου κτιρίου του Ο.Λ.Α  σχετικά με την ιστορία, τη χρησιμότητα, τη λειτουργία και τη ... Διάβασε περισσότερα »

+εκπαίδευση με το Ειδικό Γυμνάσιο

+εκπαίδευση με το Ειδικό Γυμνάσιο

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 και κατά τη 2η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης «Δόμνα Βισβίζη», πρόγραμμα συνεκπαίδευσης μεταξύ των μαθητών του 3ου Γυμνασίου και 6 μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξ/πολης. Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε στην προσπάθεια των δύο σχολείων να προαχθεί η ένταξη όλων των μαθητών στο σχολικό πλαίσιο βάσει ίσων ευκαιριών, να αναπτυχθούν γνωστικά, ψυχοσυναισθηματικά και κοινωνικά ... Διάβασε περισσότερα »

Το 3ο Γυμνάσιο τίμησε τους μάρτυρες του ολοκαυτώματος …

Το 3ο Γυμνάσιο τίμησε τους μάρτυρες του ολοκαυτώματος …

     Η δεκαετία του 1940 σφραγίστηκε, αναμφίβολα, από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα, η δεκαετία αυτή σημαδεύτηκε και από τον τρομερότερο διωγμό που γνώρισαν ποτέ οι Ευρωπαίοι Εβραίοι. Η «τελική λύση» καταδίωξε τους Ευρωπαίους Εβραίους, ξεκινώντας από την ίδια τη Γερμανία το 1933 και πραγματοποιώντας την εκτόπισή τους προς τα στρατόπεδα του θανάτου σε κάθε κατεχόμενη χώρα, από τη ... Διάβασε περισσότερα »

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης…

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης…

Η παρακολούθηση της δραματοποίησης της γνωστής παραλογής “Του νεκρού αδελφού”, από την πειραματική σκηνή Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσε την αφορμή για μια ακόμη καλλιτεχνική απόδραση της Γ’ τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. Σε κλίμα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με ρεαλιστικά σκηνικά και έντονα δραματική μουσική, η παράδοση κατάφερε να αγγίξει κάθε μαθητή. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, ομολόγησαν πως συγκινήθηκαν ... Διάβασε περισσότερα »