Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των προγραμμάτων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Βιώσιμη Πόλη”

Στις 4, 5 και 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Προγραμμάτων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη» στα Ιωάννινα, την Κόνιτσα και το Μέτσοβο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και μαθητές της Χορευτικής ομάδας του σχολείου.

Οι μαθητές με βάση το πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Βεργίνας, όπου και επισκέφθηκαν τους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων και είδαν τα ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στα Ιωάννινα, ενώ την επόμενη μέρα, Παρασκευή 5 Μαΐου, υλοποίησαν τις παρακάτω δράσεις ανά ομάδα:

Σχολική Διαμεσολάβηση και Αγωγή Υγείας (υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζήκα Βάγια, Παπασιαπαλίνη Αναστασία, Χαβρουζά Ολυμπία) – Συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Βαλλάνειο) και παρουσίαση 2 εικονικών διαμεσολαβήσεων, μίας Διαπολιτισμικής και μίας με μυθολογικό περιεχόμενο (συμφιλίωση Αχιλλέα- Αγαμέμνονα).

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – «Βιώσιμη πόλη» (υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζησίδου Βάια, Κοκκίνη Ελένη) – Επίσκεψη στο ΚΠΕ Κόνιτσας και ξενάγηση στα τοξωτά γεφύρια του Βοϊδομάτη.

Χορευτική Ομάδα (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χαβρουζά Ολυμπία) – Επίσκεψη στο Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων και ενημέρωση για τις δράσεις του.

Όλοι οι μαθητές στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων και έμειναν έκθαμβοι από τον πλούτο των εκθεμάτων, σε έναν ειδυλλιακό χώρο εντός του Ιτς Καλέ. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση και διανυκτέρευση στο γραφικό Μέτσοβο.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα της συνεργασίας των ομάδων, συντονίστηκαν, έμαθαν, είδαν, έδρασαν. Τους ευχαριστούμε για την ποιότητα της εργασίας τους σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και για την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζήκα Βάγια, Παπασιαπαλίνη Αναστασία, Χαβρουζά Ολυμπία, Ζησίδου Βάια, Κοκκίνη Ελένη

Κοινοποιήστε το:
Στις 4, 5 και 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Προγραμμάτων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη» στα Ιωάννινα, την Κόνιτσα και το Μέτσοβο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και μαθητές της Χορευτικής ομάδας του σχολείου. Οι μαθητές με βάση το πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Βεργίνας, όπου και επισκέφθηκαν τους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων και είδαν τα ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στα Ιωάννινα, ενώ την επόμενη μέρα, Παρασκευή 5 Μαΐου, υλοποίησαν τις παρακάτω δράσεις ανά ομάδα: Σχολική Διαμεσολάβηση και Αγωγή Υγείας (υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζήκα Βάγια, Παπασιαπαλίνη Αναστασία, Χαβρουζά Ολυμπία) - Συνεργασία…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 2 votes)
0