5η και 6η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου “Castello di Duino”

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο “Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη!” το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητικές ποιητικές δημιουργίες στον 14o Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου “Castello di Duino”, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2000 στην Τεργέστη της Ιταλίας με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 마라나타 mr 다운로드.

Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισµό ποίησης και θεατρικών κειµένων που απευθύνεται σε νέους και σε σχολεία από όλο τον κόσµο και διοργανώνεται από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarietà σε συνεργασία µε το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico του Duino, µε τη στήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino και άλλων φορέων Intel. Τη διοργάνωση του διαγωνισµού επιµελείται η καθηγήτρια του Τµήµατος Φιλολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστηµίου Τεργέστης Prof Map of France. Gabriella Valera Gruber.

Στον διαγωνισμό, στον οποίο μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος πάνω από 11.000 άτομα και σχολεία από όλο τον κόσμο, συμμετείχαν και διακρίθηκαν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας mbti 테스트 다운로드. Πιο συγκεκριμένα, μαθήτριες της Γ΄ τάξης κατέλαβαν την 5η θέση και μαθητές/τριες της Β΄ τάξης κατέλαβαν την 6η θέση activeperl 다운로드!

 Οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης (Βλαχοπούλου Χριστίνα, Βουλγαράκη Σέβη, Βούλκου Αγγελική, Γαλαχουσίδου Μαρία- Βιργινία, Θεοδοσάκη Κωνσταντίνα, Καράμπελα Μαριτίνα, Λάμπρου Άννα, Μπάντα Αναστασία-Μαρίνα) συμμετείχαν στον διαγωνισμό, το θέμα του οποίου τη φετινή χρονιά ήταν “Casa/Home”, με τις συλλογικές ποιητικές τους  δημιουργίες στα ελληνικά και στα αγγλικά με τίτλο «Πατρίδα» (“Homeland”), ενώ οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης (Αβραμίδη Αναστασία, Γαλαχουσίδου Γεωργία-Αφροδίτη, Γιαννακοπούλου Δήμητρα-Ραφαέλα, Βαφειάδη Μαντώ, Ντούλα Ελένη-Σοφία, Κουκουράβα Στέλλα, Λαμπίρη Βασιλική, Μαμπρεγιάν Γκαγιάνε, Μητρουλάκη Βιργινία, Μητρουλάκης Θανάσης, Ναλμπάνη Αργυρώ, Οβαννισιάν Ντίνα, Παπαχρήστου Χριστίνα, Παπαδοπούλου Aρχοντία, Πολυζωίδης Aπόστολος, Ρόκος Δημήτρης, Σαραντοπούλου Αλεξάνδρα, Σαρίδη Ξανθή, Ξενιτίδης Α all the down. Γιάννης, Ξενιτίδης Π. Γιάννης) με τις  συλλογικές ποιητικές τους  δημιουργίες με τίτλο «Μακριά από την πατρίδα» (“Away from Home”), που συνέθεσαν κατά τη διάρκεια εργαστηρίων δημιουργικής  γραφής με θέμα την έννοια της πατρίδας και την προσφυγιά, σχεδιασμένων αντίστοιχα από την κ 삼성전자 노트북 드라이버 다운로드. Καπούτση Σύρμω και την  κ. Κιτσάτη Μαρία στο μάθημα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας God way download.

Συγχαρητήρια σε όλους για την αξιέπαινη προσπάθειά τους!

Τις ποιητικές δημιουργίες των παιδιών μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο της ομάδας Erasmus+ ΚΑ1 “Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη!” 먹고 기도하고 사랑하라 다운로드.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Καπούτση Σύρμω – Κιτσάτη Μαρία

Κοινοποιήστε το:
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο “Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη!” το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητικές ποιητικές δημιουργίες στον 14o Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου “Castello di Duino”, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2000 στην Τεργέστη της Ιταλίας με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισµό ποίησης και θεατρικών κειµένων που απευθύνεται σε νέους και σε σχολεία από όλο τον κόσµο και διοργανώνεται από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarietà σε συνεργασία µε το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico του Duino, µε τη στήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro…

Review Overview

User Rating: 4.86 ( 8 votes)
0