Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του σχολείου μας

 Στις 28 Φεβρουαρίου, 1,2 και 3 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Τάξης στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα, με τη συμμετοχή 79 μαθητών/τριών.

 Ο πρώτος σταθμός ήταν η Βεργίνα, όπου  επισκεφθήκαμε το  αρχαιολογικό μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα του μουσείου και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση. Ο επόμενός μας σταθμός ήταν η Λάρισα που ήταν ντυμένη στα αποκριάτικα και μας υποδέχτηκε με κλαρίνα και ζουρνάδες, λόγω της Τσικνοπέμπτης. Θαυμάσαμε το αρχαίο θέατρο στο κέντρο της πόλης και παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Ο Γλάρος», από το Θεσσαλικό θέατρο. Αργά το βράδυ φτάσαμε στα Τρίκαλα.

Τη δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων και ενημερωθήκαμε για τις δράσεις του δήμου, καθώς και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην πόλη, μία από τις τρεις πρωτοπόρες πόλεις στην Ευρώπη στον τομέα αυτό. Περιηγηθήκαμε στην πόλη και γνωρίσαμε τους ανθρώπους και την κουλτούρα τους. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Οθωμανικό Τέμενος των Τρικάλων, που ξεχωρίζει για την απλότητα, τη στιβαρότητα και τη μεγαλοπρέπειά του, το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και το μουσείο Τσιτσάνη. Θαυμάσαμε το Βυζαντινό Κάστρο που δεσπόζει περήφανο στην πόλη, την οποία διασχίζει ο Ληθαίος ποταμός.  

Το απόγευμα, προορισμός μας ήταν το Περτούλι. Αξέχαστη θα μας μείνει η εμπειρία στο χιονοδρομικό  κέντρο. Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, με πολύ χιόνι και έτσι μπορέσαμε να παίξουμε χιονοπόλεμο  και να κατεβούμε τον λόφο με τα έλκηθρα.

Την τρίτη μέρα επισκεφτήκαμε το κτιριακό συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα ή αλλιώς «ο Μύλος των ξωτικών», όπως είναι γνωστός σε όλους μας. Ο Μύλος είναι ένα διατηρητέο μνημείο, γιατί αποτελεί αξιόλογο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής.

Ο επόμενος προορισμός μας ήταν το μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα, όπου γνωρίσαμε πως ήταν το Ελληνικό σχολείο από το 1830 μέχρι σήμερα, καθώς και τις άπειρες συλλογές γραφικής ύλης και γραπτής επικοινωνίας και το παλιό Ελληνικό χειροκίνητο τυπογραφείο. Μετά την ενδιαφέρουσα προβολή για το γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, άρχισε η ανάβαση. Επισκεφθήκαμε τη Μονή Αγίου Στεφάνου και τη Μονή Βαρλαάμ, με τα δεκάδες σκαλοπάτια και την υπέροχη θέα.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Καλαμπάκα, το οποίο εντυπωσίασε τους μαθητές, γιατί  είχαν την ευκαιρία να δούνε εξαφανισμένα είδη πουλιών και σπάνια είδη μανιταριών. Το βράδυ, έπειτα από μια κουραστική μέρα, γευτήκαμε την τοπική κουζίνα και διασκεδάσαμε.

Η Κυριακή ήταν η τελευταία μέρα των επισκέψεων και η επιστροφή στον τόπο μας. Θαυμάσαμε το Φράγμα Ταυρωπού της Λίμνης Πλαστήρα και είδαμε από κοντά το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Καρδίτσα. Περιηγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Για πολύ καιρό η σκέψη μας θα ταξιδεύει σε όλα αυτά τα μέρη που επισκεφθήκαμε και στις στιγμές που ζήσαμε με τη μεγάλη παρέα των μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου, της σχολικής χρονιάς 2018-2019. 

Οι συνοδοί καθηγητές ήταν, η κ.Χαβρουζά Ολυμπία (αρχηγός), η κ. Μπόζιου Μαρία, η κ. Χαριτούδη Σταματία, η κ. Γιαννάκου Κωνσταντία και ο κ. Κοσμίδης Ιορδάνης.

*

Κοινοποιήστε το:
 Στις 28 Φεβρουαρίου, 1,2 και 3 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Τάξης στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα, με τη συμμετοχή 79 μαθητών/τριών.  Ο πρώτος σταθμός ήταν η Βεργίνα, όπου  επισκεφθήκαμε το  αρχαιολογικό μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα του μουσείου και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση. Ο επόμενός μας σταθμός ήταν η Λάρισα που ήταν ντυμένη στα αποκριάτικα και μας υποδέχτηκε με κλαρίνα και ζουρνάδες, λόγω της Τσικνοπέμπτης. Θαυμάσαμε το αρχαίο θέατρο στο κέντρο της πόλης και παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Ο Γλάρος», από το Θεσσαλικό θέατρο. Αργά το βράδυ φτάσαμε στα…

Review Overview

User Rating: 4.86 ( 4 votes)
0