4ος Πανέβριος διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Πανέβριος διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων της περιφέρεις ΑΜΘ, του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου και του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης .

Η Α΄ φάση του διαγωνισμού έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Μαρτίου,  με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και από τις 3 τάξεις του σχολείου μας, τα οποία αφιέρωσαν μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους- αφού ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των μαθημάτων-  για να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα και να ψυχαγωγηθούν.

Στη φάση αυτή αναδείχτηκαν οι 4 (τελικά) μαθήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία, οι οποίες και εκπροσώπησαν το σχολείο μας στη Β΄ φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για τις:

Θωμαΐδου Δέσποινα, Γ΄ τάξη,
Βαφειάδη Μαντώ, Γ΄ τάξη,
Ναλμπάνη Υρώ, Γ΄ τάξη,
Ιγνατιάδου Δανάη, Α΄τάξη ( έπειτα από ισοψηφία)

Η τελική φάση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή μαθητών από πολλά σχολεία του νομού, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε κοινά θέματα, που ορίστηκαν από επιστημονική επιτροπή, όπως άλλωστε συνέβη και στην Α΄ φάση του διαγωνισμού..

“Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μέλη του Συνδέσμου φιλολόγων, μαθητές αλλά και γονείς. Αποτέλεσμα ήταν η όλη διαδικασία να μοιάζει με γιορτή, καθώς το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο. Το περιβάλλον του σχολείου ήταν φιλόξενο, ενώ ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, μας καλωσόρισε με έναν πλούσιο μπουφέ. Οι μαθητές το χαρήκαμε, αφού ήρθαμε σε επαφή με άλλους μαθητές από όλον τον Έβρο και ανταλλάξαμε απόψεις για τη γλώσσα μας. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους! Ο περίπατος στα δύσβατα, κάποιες φορές, μονοπάτια της γλώσσας μας αλλά και οι γνώσεις που αποκομίσαμε, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Ούτως ή άλλως “σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι”.»
Ναλμπάνη Υρώ

Φάνηκε τελικά από τις επιδόσεις πως το γλωσσικό επίπεδο των μαθητών του νομού μας είναι πολύ υψηλό, ενώ ανάμεσα σε εκείνους που διακρίθηκαν ήταν και οι μαθήτριες του σχολείου μας. Στην τελετή που ακολούθησε, βραβεύτηκαν οι 5 μαθητές με την καλύτερη επίδοση, ενώ όλοι τους έλαβαν έπαινο συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα από την οργανωτική επιτροπή.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό αλλά και σε όσους συμμετείχαν σ΄ αυτόν, στους καθηγητές και τους γονείς τους για την παρότρυνση και τη στήριξή τους, στο 2ο Γυμνάσιο για τη φιλοξενία του, στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού για την άρτια διοργάνωσή του.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους καθηγητές του σχολείου μας, Καραγεωργίου Α., Πετρούδα Λ. και Σεκέρη Α. για τη βοήθειά τους, καθώς και τη Διευθύντρια του σχολείου για τη στήριξή της.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κίτσος Δημήτρης, Παπαθανασίου Χαράλαμπος

*

Κοινοποιήστε το:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Πανέβριος διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων της περιφέρεις ΑΜΘ, του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου και του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης . Η Α΄ φάση του διαγωνισμού έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Μαρτίου,  με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και από τις 3 τάξεις του σχολείου μας, τα οποία αφιέρωσαν μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους- αφού ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των μαθημάτων-  για να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα και να ψυχαγωγηθούν. Στη φάση αυτή αναδείχτηκαν οι 4 (τελικά) μαθήτριες με την υψηλότερη…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0