Εκδήλωση με θέμα « Ιστορικό ημερολόγιο: ένα ταξίδι στον χρόνο – Αλεξανδρούπολη 1870-2018»

Η Διεύθυνση Δ/Θμιας Εκπαίδευσης Έβρου δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Ε.ΠΟ.ΦΕ και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων διοργάνωσαν την Πέμπτη  24 Οκτωβρίου, στο Νομαρχείο της πόλης, εκδήλωση με θέμα « Ιστορικό ημερολόγιο: ένα ταξίδι στον χρόνο- Αλεξανδρούπολη 1870-2018», με αφορμή τη δωρεά στις σχολικές μονάδες του δήμου Αλεξανδρούπολης του ομότιτλου βιβλίου του συγγραφέα Θεόδωρου Ορδομπουζάνη.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει στον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό, και ειδικότερα στους μαθητές να γνωρίσουν τα γεγονότα που οδήγησαν στο σημαντικό αυτό γεγονός.

Από το σχολείο μας την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του 15μελούς μαθητικού Συμβουλίου και οι πρόεδροι των τμημάτων της Γ΄ τάξης , η Διευθύντρια κα Παταπάτη Ε. και οι φιλόλογοι, κα Ζήκα Β. , η οποία με τοποθέτησή της  ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων- στη σημασία έκδοσης τέτοιων βιβλίων για την τοπική μας ιστορία, και ο κος Κίτσος Δ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος τόνισε πως ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή του λευκώματος ήταν για να αποτελέσει  αυτό εφαλτήριο, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους, ενώ αμέσως μετά δώρισε σε κάθε σχολική μονάδα ένα αντίγραφο του βιβλίου του.

Κοινοποιήστε το:
Η Διεύθυνση Δ/Θμιας Εκπαίδευσης Έβρου δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Ε.ΠΟ.ΦΕ και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων διοργάνωσαν την Πέμπτη  24 Οκτωβρίου, στο Νομαρχείο της πόλης, εκδήλωση με θέμα « Ιστορικό ημερολόγιο: ένα ταξίδι στον χρόνο- Αλεξανδρούπολη 1870-2018», με αφορμή τη δωρεά στις σχολικές μονάδες του δήμου Αλεξανδρούπολης του ομότιτλου βιβλίου του συγγραφέα Θεόδωρου Ορδομπουζάνη. Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει στον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό, και ειδικότερα στους μαθητές να γνωρίσουν τα γεγονότα που οδήγησαν στο σημαντικό αυτό γεγονός. Από το σχολείο…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0