Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μιλάμε με τα παιδιά στα σχολεία για τον καρκίνο»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μιλάμε με τα παιδιά στα σχολεία για τον καρκίνο»

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δύο δίωρες συναντήσεις  της δραστηριότητας με τίτλο: «Μιλάμε με τα παιδιά στα σχολεία για τον καρκίνο». Είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία της «Πνοής Αγάπης,του Συλλόγου εθελοντών κοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους», εγκρίθηκε  από το ΥΠΑΙΘ και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου και του  Συλλόγου «ΣυνεχίΖΩ».

Στόχος του προγράμματος ήταν, αφενός να ενημερώσει τους μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη νόσο του καρκίνου και τους τρόπους πρόληψης της εκδήλωσής του και αφετέρου να ανταλλάξουν τα παιδιά μεταξύ τους σκέψεις και συναισθήματα και να πάρουν ερεθίσματα για την απενοχοποίηση της νόσου, ώστε να μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτήν, ιδίως όταν κάποιο δικό τους πρόσωπο πάσχει.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, οι μαθητές, με ευχάριστες διεργασίες ομάδας και με παιχνίδια, απέκτησαν  γνώσεις, επικοινώνησαν μεταξύ τους δίνοντας ιδέες και προτάσεις για την επίλυση των δύσκολων καταστάσεων που περνά η οικογένεια και το στενό συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, όταν εμφανίζεται σε κάποιο πρόσωπο αγαπητό η ασθένεια, έδειξαν ωριμότητα σκέψης, ενώ δήλωσαν στο τέλος πως αυτή η δραστηριότητα τούς βοήθησε να ξεπεράσουν φοβίες και προκαταλήψεις και πρότειναν να συνεχίσει να υλοποιείται στα σχολεία.

     Οι παρέμβασεις υλοποιήθηκαν από τον κ.Γιώργο Μόσχο Νομικό, Εμπειρογνώμονα δικαιωμάτων του παιδιού, Εμψυχωτή, πρώην Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης», τον κ. Γιώργο Πισσάκα, γιατρό Ογκολόγο Ακτινοθεραπευτή, Διευθυντή του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης»  και την κ.Μαρία Παπακωνσταντίνου Κοινωνική Λειτουργό, Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Εμπνεύστρια και Πρόεδρο του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης».

Ευχαριστούμε την κ. Τσιροπούλου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Έβρου για τον συντονισμό της δράσης.

Κοινοποιήστε το:
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δύο δίωρες συναντήσεις  της δραστηριότητας με τίτλο: «Μιλάμε με τα παιδιά στα σχολεία για τον καρκίνο». Είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία της «Πνοής Αγάπης,του Συλλόγου εθελοντών κοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους», εγκρίθηκε  από το ΥΠΑΙΘ και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου και του  Συλλόγου «ΣυνεχίΖΩ». Στόχος του προγράμματος ήταν, αφενός να ενημερώσει τους μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη νόσο του καρκίνου και τους τρόπους πρόληψης της εκδήλωσής του και αφετέρου…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0