Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, προωθώντας έτσι την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Το σχολείο μας τιμώντας αυτήν τη μέρα επισκέφτηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με 5 μαθήτριες της Β΄ τάξης και συνοδούς την κ. Καραθανάση Αναστασία και την κ. Κηπουρού Μάλαμα. Στην αρχή της εκδήλωσης οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν μαζί με τους ίδιους τους μαθητές του Ειδικού σχολείου και τους καθηγητές τους  μαθήματα μουσικής, μαθηματικών, ρομποτικής, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του φυτωρίου.

Το ωραιότερο σημείο της εκδήλωσης, βέβαια, ήταν , όταν ξεκίνησε ο διαγωνισμός Karaoke και κάποιοι από τους μαθητές πήραν μέρος. Από το σχολείο μας διακρίθηκε η μαθήτρια Μαρία Χλωροπούλου, η οποία τραγούδησε το τραγούδι « A Thousand years». Η μέρα μας τελείωσε, αφού μας πρόσφεραν από ένα σάντουιτς που τα ίδια τα παιδιά είχαν ετοιμάσει. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο που Ειδικού σχολείου, που μας παραχώρησαν, και επιστρέψαμε στο σχολείο μας ενθουσιασμένοι από όσα βιώσαμε.

Κοινοποιήστε το: