H Δημοσιογραφική μας Ομάδα γράφει…

H Δημοσιογραφική μας Ομάδα γράφει…

 Κατόπιν έρευνας που η ομάδα μας πραγματοποίησε εν μέσω της πανδημίας, με συμμετέχοντες τριάντα εφήβους, σχετικά με τα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης τους έχουμε διαπιστώσει τα εξής:

 

 

 

 

 

 

 

Όπως βλέπουμε η πλειοψηφία είναι αυτή που αντιμετωπίζει αρνητικά συναισθήματα, ενώ ένα μικρό ποσοστό βλέπει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τελείως διαφορετικά.

Παρακάτω, ένα κορίτσι δεκατεσσάρων ετών προσφέρθηκε να καταγράψει τις σκέψεις της και να δώσει συμβουλές σε άλλους συνομήλικούς της!
 « Ήμουν μόνη, κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι, παρόλο που τριγύρω μου ήταν οι άνθρωποι που με μεγάλωναν και με αγαπούσαν όσο τίποτα άλλο. Ποτέ δεν είχα νιώσει κάτι τέτοιο, ένιωθα παγιδευμένη σε έναν φαύλο κύκλο. Έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα κάθε μέρα: ξυπνούσα, έτρωγα και ξανακοιμόμουνα. Η μόνη μου ευχαρίστηση ήταν να κοιτάω μέσα από μία οθόνη μηνύματα. Κάποια στιγμή κατάλαβα πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, άλλωστε δεν ήταν κάτι τόσο τραγικό, μπορούσα να βρω δημιουργικά πράγματα να κάνω και στο σπίτι. Άσχετα που πλέον ένιωθα το σώμα μου να καταρρέει από την έλλειψη άσκησης και τις πολλές θερμίδες. Μετά από λίγες μέρες συμπέρανα πως εγώ δεν άφηνα τον εαυτό μου να κάνει αυτό που με ευχαριστεί. Έτσι, λοιπόν, άρχισα να κάνω γυμναστική, να ζωγραφίζω, να περνώ χρόνο με την οικογένεια μου, να ανακαλύπτω τον εαυτό μου  και έμαθα πως όλα είναι περιστασιακά, τίποτα δεν είναι μόνιμο για να ανησυχούμε. »

Σίγουρα ο ιός αυτός δεν είναι κάτι τόσο απλό, αλλά με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να τον αφήσουμε πίσω και να προσβλέπουμε σε ένα λαμπρό και δημιουργικό μέλλον .. !!!       

                                                   (για τη Δημοσιογραφική Ομάδα)
                                                       Άρθρο και ρεπορτάζ
                                                     Πολυνίκη Καμποσιώρη

Κοινοποιήστε το:
 Κατόπιν έρευνας που η ομάδα μας πραγματοποίησε εν μέσω της πανδημίας, με συμμετέχοντες τριάντα εφήβους, σχετικά με τα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης τους έχουμε διαπιστώσει τα εξής:               Όπως βλέπουμε η πλειοψηφία είναι αυτή που αντιμετωπίζει αρνητικά συναισθήματα, ενώ ένα μικρό ποσοστό βλέπει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τελείως διαφορετικά. Παρακάτω, ένα κορίτσι δεκατεσσάρων ετών προσφέρθηκε να καταγράψει τις σκέψεις της και να δώσει συμβουλές σε άλλους συνομήλικούς της!  « Ήμουν μόνη, κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι, παρόλο που τριγύρω μου ήταν οι άνθρωποι που με μεγάλωναν και με αγαπούσαν όσο τίποτα άλλο.…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 2 votes)
0