Η εγκύκλιος για τις εγγραφές/επανεγγραφές

Η εγκύκλιος για τις εγγραφές/επανεγγραφές

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ:

  • Για την Α΄ και Β΄ τάξη

Οι ανανεώσεις εγγραφών πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια αυτεπάγγελτα, εφόσον ο μαθητής/τρια δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του/της.

  • Για τους αποφοίτους της Γ΄ τάξης:

«Από τις 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τις 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
ή μέσω της διαδικτυακής πύλης
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio
συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.»

Τονίζεται ότι:

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες, οφείλουν να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 6η Ιουλίου 2021 έως τη 16η Ιουλίου 2021 ηλεκτρονικά ή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με φυσική παρουσία, κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

ΣΗΜ: Στις ιστοσελίδες των ΓΕΛ/ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι προθεσμίες.

Κοινοποιήστε το: