“Ματίας ο πρώτος”. Από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας.

Το θέατρο στο σχολείο είναι ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή, για τις πράξεις και τις συνέπειές τους, για τις συνήθειες και τα πιστεύω, για τους άλλους και για τους εαυτούς τους.
Το θέατρο δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα… …να εκφραστούν δημιουργικά …να αναπτύξουν τη φαντασία τους …να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα.
“Ματίας ο πρώτος”, του Πολωνού συγγραφέα Γιάννους Κόρτσακ, σε ελεύθερη διασκευή της ‘Aλκης Ζέη είναι το έργο που ανέβασε φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας. Ήταν το αποτέλεσμα μιας επίπονης και συλλογικής εργασίας μαθητών και καθηγητών, μέσα στις δύσκολες συνθήκες και τους πιεστικούς ρυθμούς της σύγχρονης μαθητικής ζωής. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου, το πρωί για τους μαθητές της Α΄τάξης και το απόγευμα για τους γονείς και το κοινό της πόλης.
 ‘Ό,τι μας απαγορεύουν, εκείνοι το κάνουν. Εμείς για όλα πρέπει να ρωτάμε τους μεγάλους, εκείνοι μας ρωτούν για τίποτα; Μας λένε: ‘Όταν μιλούν οι μεγάλοι, τα παιδιά σωπαίνουν’. Γιατί δηλαδή; Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι; Δεν έχουμε γνώμη; Δεν έχουμε απόψεις; Δεν έχουμε δικαιώματα;’
Ένα έργο με την υπογραφή της ‘Αλκης Ζέη, όπου τα παιδιά αποφασίζουν να αντιστρέψουν τους όρους, παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους και να καθίσουν τους μεγάλους στο “σκαμνί’. Ο χορός, το τραγούδι και ο κόσμος της φαντασίας και του παιχνιδιού σε πλήρη δράση.
Ένα έργο πλούσιο σε νοήματα και εξαιρετικά επίκαιρο, καυτηριάζει τον πόλεμο που ευτελίζει τον άνθρωπο, ενώ προβάλλει την ανάγκη για έναν κόσμο ειρηνικό, γεμάτο ομορφιά και αισιοδοξία.
Έπαιξαν οι μαθητές :
Βενέτη Χριστίνα, Γκαμπιτσάκη Βασιλίνα , Καραφυλλίδου Μαρίνα, Κοκκίνη Δανάη, Κωστούδη Μελίνα, Μαρκίδης Θανάσης, Μαυροκεφάλου Γεωργία, Μελιξετιάν Έρικ, Μωραΐτη ‘Aννα, Μαστρογιαννίδης Μάνος, Παπαχρήστου Δήμητρα ,Πολίτου Διονυσία, Σικλαφίδης Παναγιώτης, Τσινταράκης Γιώργος
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζ. Κουκίου
Συνεργάτες: Α. Ζηλιασκόπουλος, Στ. Χαριτούδη
Κοινοποιήστε το:
Το θέατρο στο σχολείο είναι ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή, για τις πράξεις και τις συνέπειές τους, για τις συνήθειες και τα πιστεύω, για τους άλλους και για τους εαυτούς τους. Το θέατρο δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα... ...να εκφραστούν δημιουργικά ...να αναπτύξουν τη φαντασία τους ...να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα. "Ματίας ο πρώτος", του Πολωνού συγγραφέα Γιάννους Κόρτσακ, σε ελεύθερη διασκευή της 'Aλκης Ζέη είναι το έργο που ανέβασε φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας. Ήταν το αποτέλεσμα μιας επίπονης και…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 2 votes)
0