Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της Α? Γυμνασίου παρουσίασαν ένα  θεατρικό δρώμενο, προσπαθώντας να ζωντανέψουν μορφές του  1821. Ήταν μια αρκετά πρωτότυπη  γιορτή, στην οποία οι συμμετέχοντες υποδύονταν ήρωες του 1821 όπως η Δόμνα Βισβίζη, ο Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης, ο Ρήγας Φεραίος, ο Μιαούλης και παρουσίασαν αποσπάσματα  από το έργο του Μακρυγιάννη. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε  παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του σχολείου μας. Η γιορτή έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αφού η χορωδία έδωσε δυναμικά το παρών της με τέσσερα τραγούδια.

Την επιμέλεια της γιορτής είχε ο φιλόλογος Καραγεωργίου Αθανάσιος,  ενώ πολύτιμοι αρωγοί στάθηκαν οι καθηγήτριες  Ελένη Κοκκίνη, Ολυμπία Χαβρουζά, υπεύθυνη για την προετοιμασία της χορευτικής ομάδας και  Ορνιθοπούλου Άννα, υπεύθυνη για τη χορωδία.

Ιωάννης Σκαλιστής – Μιχαήλ Τερζενίδης, Γ4

Φωτογραφίες: Κων/νος Βαϊράμης Γ1

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της Α? Γυμνασίου παρουσίασαν ένα  θεατρικό δρώμενο, προσπαθώντας να ζωντανέψουν μορφές του  1821. Ήταν μια αρκετά πρωτότυπη  γιορτή, στην οποία οι συμμετέχοντες υποδύονταν ήρωες του 1821 όπως η Δόμνα Βισβίζη, ο Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης, ο Ρήγας Φεραίος, ο Μιαούλης και παρουσίασαν αποσπάσματα  από το έργο του Μακρυγιάννη. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε  παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του σχολείου μας. Η γιορτή έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αφού η χορωδία έδωσε δυναμικά το παρών της με τέσσερα τραγούδια. Την επιμέλεια της γιορτής είχε ο φιλόλογος Καραγεωργίου Αθανάσιος,  ενώ πολύτιμοι αρωγοί στάθηκαν…

Review Overview

User Rating: 4.48 ( 4 votes)
0