2ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο 2ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Έβρου, του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου και του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου (νικητή του 1ου Διαγωνισμού).
Στην Α΄ φάση του διαγωνισμού (Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017), η οποία πραγματοποιήθηκε σε καθένα από τα 16 Γυμνάσια του Νομού που συμμετείχαν σ΄ αυτόν, αναδείχτηκαν οι τρεις μαθητές από κάθε σχολείο με την υψηλότερη βαθμολογία.
Η τελική φάση έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Απριλίου στο 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου σε κοινά για όλους τους μαθητές θέματα, που ορίστηκαν από επιστημονική επιτροπή, όπως άλλωστε συνέβη και στην Α΄ φάση του διαγωνισμού.
Πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, η οργανωτική επιτροπή υποδέχτηκε τους μαθητές, τους συνοδούς γονείς και καθηγητές, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Έβρου κ. Κόκορης Α., η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου κ. Ζήκα Β. και ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου κ. Στεργάτος Γ.
Στη συνέχεια -και μετά την αξιολόγηση των γραπτών από ομάδα φιλολόγων από διάφορα σχολεία του Νομού- αναδείχτηκαν και βραβεύτηκαν οι δέκα πρώτοι μαθητές.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν αλλά και σε όσους συμμετείχαν σ΄ αυτόν, στους καθηγητές και τους γονείς τους για την παρότρυνση και τη στήριξή τους και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του διαγωνισμού.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας του χρόνου στο σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με την ελπίδα ο διαγωνισμός να ξεπεράσει τα όρια του νομού μας.

Οι δέκα πρώτοι μαθητές/τριες:

Ονοματεπώνυμο Βαθμός Σχολική Μονάδα

Καπούτση Έλενα 96/100 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Τσιφουντούδης Παναγιώτης 93/100 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Προκίδη Ειρήνη Μαρίνα 92/100 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Μπάκα Παναγιώτα 91/100 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Βλαχοπούλου Άννα 91/100 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Μέρμηγκα Σαββίνα 89/100 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Δάλλας Χριστόφορος 89/100 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Παραπαγγίδης Χρήστος 88/100 1ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου
Παπαδοπούλου Θεοδώρα 87/100 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Παλλίδου Ραφαηλία 84/100 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν:
1. Στεργάτος Γεώργιος, Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου ως Πρόεδρος
2. Κίτσος Δημήτριος, φιλόλογος, μέλος Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Έβρου
3. Μήτσικα Ολυμπία, φιλόλογος, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Έβρου
Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν:
1. Κόκορης Αθανάσιος, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Έβρου, ως Πρόεδρος
2. Ζήκα Βάγια, Φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου
3. Ζαβαλιάρη Θωμαΐς, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου, Διευθύντρια Εσπερινού Γυμνασίου

Οι υπεύθυνοι καθηγητές για τον διαγωνισμό στο σχολείο μας:
1. Κίτσος Δημήτριος, Φιλόλογος
2. Κιτσάτη Μαρία, Φιλόλογος
3. Καπούτση Σύρμω, Φιλόλογος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο 2ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Έβρου, του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου και του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου (νικητή του 1ου Διαγωνισμού). Στην Α΄ φάση του διαγωνισμού (Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017), η οποία πραγματοποιήθηκε σε καθένα από τα 16 Γυμνάσια του Νομού που συμμετείχαν σ΄ αυτόν, αναδείχτηκαν οι τρεις μαθητές από κάθε σχολείο με την υψηλότερη βαθμολογία. Η τελική φάση έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Απριλίου στο 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου σε κοινά για όλους τους μαθητές θέματα, που ορίστηκαν από επιστημονική…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 3 votes)
0