Διάκριση του σχολείου μας στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου ?Castello di Duino?

Για πρώτη φορά φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητικές ποιητικές δημιουργίες στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου ?Castello di Duino?, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2000 στην Τεργέστη της Ιταλίας. Πρόκειται για μια δράση που οργανώθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου μας, κ. Καπούτση Σύρμω και κ. Κιτσάτη Μαρία, ως επιστέγασμα των δραστηριοτήτων δημιουργικής γραφής που υλοποίησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους στο μάθημα της Λογοτεχνίας κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, τη συμμετοχή του σχολείου μας συναποτέλεσαν:

α) ομαδικές ποιητικές δημιουργίες των μαθητών/τριών του Γ4: Μπάκα Παναγιώτας, Μπαμπλή Βαγγέλη, Ντούλα Τριανταφυλλιάς, Ξενιτίδου Άρτεμης, Προκίδη Ειρήνης, Σιβούδη Σοφίας, Σιδέρη Πέτρου, Σιρολιάννη Κωνσταντίνου, Σκαλιστή Γιάννη, Τελίδου Θάλειας, Τερζενίδη Μιχάλη, Τσακίρη Ηλία, Τσιαρδάκα Ραφαηλίας και Τσιαρδάκα Πασχάλη, τις οποίες συνέθεσαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια εργαστηρίου ποιητικής γραφής που σχεδίασε η κ. Καπούτση Σύρμω, με θέμα τον διάλογο μεταξύ των γενεών και τίτλο: «Από γενιά σε γενιά: Ω εσείς!»,

β) ομαδικές και ατομικές ποιητικές δημιουργίες των μαθητών/τριών του Α1 και Α2 στη στιχουργική μορφή των χαϊκού, τις οποίες συνέθεσαν με αφόρμηση ποιήματα της συλλογής «Τα ρω του έρωτα» του Οδυσσέα Ελύτη και συνδιαμόρφωσαν σε ένα ενιαίο ποίημα με τίτλο «Αναμνήσεις του καλοκαιριού» και θέμα την αγάπη και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Από την έναρξή του ως σήμερα, ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Θεάτρου ?Castello di Duino?  έχει εξελιχθεί σε διεθνή θεσμό και, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή UNESCO της Ιταλίας, υπό την αιγίδα της οποίας τελείται κάθε χρόνο,  αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό ποίησης για νέους ποιητές. Μέχρι στιγμής περισσότερες από 90 χώρες έχουν εκπροσωπηθεί στα διαγωνιστικά του τμήματα, δημιουργώντας έτσι ένα διεθνές δίκτυο νέων που ενδιαφέρονται για κοινωνικά προβλήματα και προωθούν το μήνυμα της ποίησης και της αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας ήταν μία από τις 40 που διακρίθηκαν φέτος με τιμητική διάκριση ανάμεσα σε 800 περίπου συμμετοχές. Τους συγχαίρουμε θερμά για την τόσο αξιόλογη προσπάθειά τους!

Τις ποιητικές δημιουργίες των παιδιών μπορείτε να διαβάσετε στις παρακάτω διευθύνσεις:

http://kapoutsi.webnode.gr/programmata-draseis/diethnis-diagonismos-poiisis-castello-di-duino/

http://blogs.sch.gr/kitsati/2017/05/07/αναμνησεισ-του-καλοκαιριου

Για πρώτη φορά φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητικές ποιητικές δημιουργίες στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου ?Castello di Duino?, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2000 στην Τεργέστη της Ιταλίας. Πρόκειται για μια δράση που οργανώθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου μας, κ. Καπούτση Σύρμω και κ. Κιτσάτη Μαρία, ως επιστέγασμα των δραστηριοτήτων δημιουργικής γραφής που υλοποίησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους στο μάθημα της Λογοτεχνίας κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, τη συμμετοχή του σχολείου μας συναποτέλεσαν: α) ομαδικές ποιητικές δημιουργίες των μαθητών/τριών του Γ4: Μπάκα Παναγιώτας, Μπαμπλή Βαγγέλη, Ντούλα Τριανταφυλλιάς, Ξενιτίδου Άρτεμης, Προκίδη Ειρήνης, Σιβούδη Σοφίας, Σιδέρη Πέτρου, Σιρολιάννη Κωνσταντίνου, Σκαλιστή…

Review Overview

User Rating: 4.86 ( 8 votes)
0