Το σχολείο μας στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού & Πολιτισμού Α.ΜΑ.Θ.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου  2017, το σχολείο μας συμμετείχε στην 1η Περιφερειακή  Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να αγωνισθούν χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας, σε αγωνίσματα που δεν είναι πολύ διαδεδομένα, όπως  ξιφασκία, τοξοβολία, ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη, άρση βαρών, ποδηλασία δρόμου, έδαφος, τραμπολίνο, ελεύθερη ιππασία, σκοποβολή με αεροβόλο τουφέκι και άλλα.
Στον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά συμμετείχαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, όπως γκόλμπολ, καθιστό βόλεϊ, μπότσια και μπάσκετ με αμαξίδια.
Η Μαθητιάδα είναι μία προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τελετή έναρξης, παρέλαση αθλητών, λαμπαδηδρομία, άναμμα βωμού, σχηματισμό Ολυμπιακών κύκλων, χορούς και πολλές άλλες πολιτιστικές και βιωματικές δράσεις.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έζησαν με ενθουσιασμό αυτήν τη μοναδική εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη.
Συμμετείχαν οι: Αθανασιάδης Γιάννης, Βοσνίδης Χρήστος, Δαστερίδης Χρήστος, Διαμαντάκης Απόστολος, Θωμαΐδου Δέσποινα, Κανοτζιάν Ελένη, Καραδέδος Παναγιώτης, Κατσώνης Παύλος, Κυρανούδης Μιχάλης, Λαμπίρη Βασιλική, Μίντογλου Δημήτρης, Μπαμπλής Κυριάκος, Ναλμπάνη Αργυρώ, Νικούδη Κωνσταντίνα, Παπαδοπούλου Αρχοντία, Παπαχρήστου Χριστίνα, Τριπάκη Αποστολία, Τηλεγράφου Αρχοντία, Τσουλκανάκη Βασιλική

Συνοδοί καθηγητές: Δεσλής Δημήτριος, Ζηλιασκόπουλος Άγγελος

Η Μαθητιάδα είναι οι αντίστοιχοι ολυμπιακοί αγώνες, αλλά για μικρούς αθλητές. Η εμπειρία αυτή ήταν πρωτόγνωρη για εμάς. Γνωρίσαμε τι σημαίνει ευγενής άμιλλα και τη δείξαμε με όλη μας την ψυχή! Επίσης, γνωρίσαμε καινούρια αθλήματα όπως ξιφασκία, ιππασία, άρση βαρών, ρυθμική γυμναστική, ελληνορωμαϊκή πάλη, σκοποβολή, πινγκ πονγκ, ποδηλασία και στίβο. Επιπλέον, καταλάβαμε πώς νιώθουν οι αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται στα παραολυμπιακά αθλήματα και πώς είναι να κάθεσαι σε αναπηρικό καροτσάκι ή να μην μπορείς να δεις. Για μια στιγμή νιώσαμε θλίψη για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί είναι δύσκολο να είσαι για μια ζωή στην ίδια θέση. Αλλά κάθε χρόνο χαιρόμαστε με την προσπάθεια που έχουν καταβάλει για να φτάσουν τόσο ψηλά, έτσι ο ενθουσιασμός κατέβαλε την θλίψη. Γι? αυτό συνεχίζουμε να δίνουμε κουράγιο και δύναμη σε όλους τους αθλητές με δυσκολίες και μη, για να μη σταματήσουν να αγωνίζονται καθημερινά για το καλύτερο. Συνοψίζοντας, η Μαθητιάδα ήταν ένα ανεπανάληπτο γεγονός που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!!!
Τσουλκανάκη Βασιλική, Α5

Την Τετάρτη 3 Μαΐου  2017, το σχολείο μας συμμετείχε στην 1η Περιφερειακή  Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να αγωνισθούν χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας, σε αγωνίσματα που δεν είναι πολύ διαδεδομένα, όπως  ξιφασκία, τοξοβολία, ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη, άρση βαρών, ποδηλασία δρόμου, έδαφος, τραμπολίνο, ελεύθερη ιππασία, σκοποβολή με αεροβόλο τουφέκι και άλλα. Στον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά συμμετείχαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, όπως γκόλμπολ, καθιστό βόλεϊ, μπότσια και μπάσκετ με αμαξίδια. Η Μαθητιάδα είναι μία προσομοίωση των…

Review Overview

User Rating: 4.88 ( 5 votes)
0