Θεματική Εβδομάδα

Στo πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  ?? Δόμνα Βισβίζη?? ( 3-7/4), τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 οι μαθητές κατά το πρώτο  διδακτικό τρίωρο παρακολούθησαν την ταινία  «Billy Eliot». Η ταινία με τα μηνύματα που μεταδίδει καταδεικνύει ότι με την προσπάθεια και τη θέληση ο άνθρωπος μπορεί να ανατρέψει τα στερεότυπα της κοινωνίας και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Στη συνέχεια,  επισκέφτηκε το σχολείο μας η παιδοψυχολόγος κ. Ασπασία Σερντάρη, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές της Γ΄ τάξης  για τη διατροφή. Αρχικά,  χωριστήκαμε σε ομάδες  με δικές μας πρωτοβουλίες. Έπειτα μοιράστηκαν φράσεις ή λέξεις- κλειδιά σε κάθε ομάδα. Σκοπός κάθε ομάδας ήταν να αναζητήσει αξίες που συνδέονταν με τις συγκεκριμένες λέξεις. Τέλος, μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ομάδων, οι μαθητές κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με τις αξίες  που συμβάλλουν  στην κοινωνικοποίησή τους και στην εξέλιξή τους.

Την Τρίτη 4 Απριλίου στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας το σχολείο μας για ακόμη μία φορά φιλοξένησε δράσεις, οι οποίες τόσο ενημέρωσαν όσο και διατήρησαν το ενδιαφέρον των μαθητών που παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή. Οι μαθητές παρακολούθησαν  την παρουσίαση του Υπαστυνόμου Α΄  κ. Αθανάσιου Ζούπη, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του αλκοόλ στην οδήγηση, αλλά και στα ατυχήματα που μπορούν να προκληθούν, καθώς επίσης και στους παράγοντες που τα προκαλούν. Στη συνέχεια της ημέρας, οι μαθητές της Β? τάξης  παρακολούθησαν την  παρουσίαση της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων κ. Τσιροπούλου Σοφίας, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα «Διατροφή και ποιότητα ζωής». Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε ανάμεσα στην υπεύθυνη του προγράμματος και στους μαθητές, έγινε αντιληπτό ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αναπτύσσεται, άρα δίκαια ο λαός πιστεύει στη σοφή φράση του Ιπποκράτη  «Είσαι ό,τι τρως».

Η ίδια παρουσίαση συνεχίστηκε και την Τετάρτη 5 Απριλίου λόγω έλλειψης χρόνου της προηγούμενης μέρας. Παράλληλα, υλοποιήθηκε δράση από το Μεσογειακό Κέντρο για το περιβάλλον και την αειφορία  με θέμα το νερό και τη μεσογειακή διατροφή στο τμήμα Β5. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Βίκη Μαλωτίδη. Οι μαθητές εκτίμησαν την αξία της μεσογειακής διατροφής και τη σημασία του νερού στη ζωή τους.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου  επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Κοντακίδης Αναστάσιος, πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τον εθελοντισμό, για την ανάγκη προσφοράς αίματος και μυελού των οστών. Έπειτα οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία  «Κάντο όπως ο Μπέκαμ», που τονίζει τη σημασία της συνεχούς προσπάθειας για την πραγματοποίηση των ονείρων κάθε ανθρώπου.

Η θεματική εβδομάδα έληξε την Παρασκευή 7 Απριλίου με βιωματικές δράσεις που πραγματοποίησαν μέλη της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας με τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την κ. Μαρία Παπασιδέρη, ψυχολόγο, την κ. Ελευθερία Κηπουρού, νοσηλεύτρια, την κ. Βαλεντίνη Μπόχτσου,  ψυχολόγο και την κ. Αρσενία Μαλακόζη, κοινωνική λειτουργό. Μέσα από τη συζήτηση εξηγήσαμε τον όρο «Εθισμός», αναφέραμε μορφές εθισμού  και προτείναμε τρόπους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εθισμού και των εξαρτήσεων.

Σκαλιστής Ιωάννης  Γ΄4              Τερζενίδης Μιχαήλ Γ΄4

Στo πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  ?? Δόμνα Βισβίζη?? ( 3-7/4), τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 οι μαθητές κατά το πρώτο  διδακτικό τρίωρο παρακολούθησαν την ταινία  «Billy Eliot». Η ταινία με τα μηνύματα που μεταδίδει καταδεικνύει ότι με την προσπάθεια και τη θέληση ο άνθρωπος μπορεί να ανατρέψει τα στερεότυπα της κοινωνίας και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Στη συνέχεια,  επισκέφτηκε το σχολείο μας η παιδοψυχολόγος κ. Ασπασία Σερντάρη, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές της Γ΄ τάξης  για τη διατροφή. Αρχικά,  χωριστήκαμε σε ομάδες  με δικές μας πρωτοβουλίες. Έπειτα μοιράστηκαν φράσεις ή λέξεις- κλειδιά…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 3 votes)
0