Gadgets powered by Google






 
25η Μαρτίου 1821 : 190 χρόνια μετά ... (24/03/11)
Share
© 2006-2010    3o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  "Δόμνα Βισβίζη"
Δημιουργία - Ενημέρωση  Ιστοτόπου : Κίτσος Δημ. (Φιλόλογος) - Παπαδόπουλος Στ. (Χημικός) - Πετρούδα Γ.(Μαθηματικός) - Webteam
Φωτογραφικό υλικό :  Μπέδρελη Α.
αναζήτηση στο site μας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :  24/03/11
*
  Συμπληρώνονται φέτος 190 χρόνια από τη μέρα εκείνη που οι Έλληνες διεκδίκησαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία τους μετά από πολλά χρόνια δουλείας και υποταγής στους Οθωμανούς. Κατέδειξαν μ΄ αυτό τον τρόπο πόσο σημαντικό είναι το αγαθό της ελευθερίας για κάθε άνθρωπο και πόσο διαχρονική η αξία της.

     Την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας τίμησε και φέτος το σχολείο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου που έγινε την Κυριακή των Βαΐων του 1826. Μαθητές της Γ΄ τάξης αναφέρθηκαν στο χρονικό της πολιορκίας και στα δεινά που αντιμετώπισαν οι πολιορκημένοι απαγγέλλοντας ποιήματα και διαβάζοντας σχετικές ιστορικές πηγές. Παράλληλα προβαλλόταν οπτικοακουστικό υλικό με εικόνες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι.

     Η χορωδία του σχολείου απέδωσε εξαιρετικά κάποια αποσπάσματα από το έργο του εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού «Ελεύθεροι πολιορκημένοι», καθώς και το Θούριο του Ρήγα υπό τη διεύθυνση της μουσικού του σχολείου μας Ορνιθοπούλου Α.

     Η γιορτή έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για όλους μας! Η χορευτική ομάδα του σχολείου χόρεψε μοναδικά παραδοσιακούς χορούς, όπως συρτό, τσάμικο, κοφτό αλλά και νησιώτικα ξεσηκώνοντας όλους όσοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Οι καθηγητές φυσικής Αγωγής, Δεσλής Δ. και Χαβρουζά Ο. ήταν αρωγοί σ΄ αυτή τους την προσπάθεια.

      Αξίζουν συγχαρητήρια σ΄ όλους τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνοι γιορτής : Κόλκας Δ., Λουκά Μ., Τουλουμτζή Φ.