Gadgets powered by Google






 
Παράθυρο στον τύπο
Share
© 2006-2010    3o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  "Δόμνα Βισβίζη"
Δημιουργία - Ενημέρωση  Ιστοτόπου : Κίτσος Δημ. (Φιλόλογος) - Παπαδόπουλος Στ. (Χημικός) - Πετρούδα Γ.(Μαθηματικός) - Webteam

αναζήτηση στο site μας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :  18/11/11
*
Στη στήλη αυτή οι μαθητές του σχολείου μας σταχυολογούν ειδήσεις και απόψεις από κείμενα που δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο , για διάφορα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, όπως οικολογία , παιδεία , επιστήμη-τεχνολογία, θέματα ευρύτερου κοινωνικού προβληματισμού ,παρουσιάζοντάς με ευσύνοπτο τρόπο από τη δική τους οπτική γωνία...

Λαθρέμποροι αφανίζουν τα άλογα.
(Εφημερίδα Realplanet Κυριακή 18 11 2011)

Παράνομοι ζωέμποροι διακινούν άλογα στο εξωτερικό, μέσω Πάτρας και Ηγουμενίτσας, προορίζοντας τα για τα σφαγεία της Ιταλίας.Οι λαθρέμποροι δουλεύουν κυρίως νύχτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως Δυτική Αττική και Βοιωτία. Οι ζωέμποροι στοιβάζουν τα ζώα σε άθλιους χώρους χωρίς τροφή και νερό.Προκειμένου να είναι νομικά καλυμμένοι τα τραυματίζουν σπάζοντας τους τα πόδια, ώστε σε οποιοδήποτε έλεγχο κατά τη μεταφορά τους, να φαίνεται πως προορίζονται για θανάτωση, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρόκειται πραγματικά για μια απάνθρωπη πράξη, που καταδεικνύει την αναλγησία των ανθρώπων για τα ζώα.

Κωνσταντινίδου Ζωή - Μαλουσίδου Αναστασία Γ2
Μύθος το "κόκκινο της Πομπηίας"
(Σ. Στυλιανού, Έθνος,30/09/2011)

Παρουσιάστηκε στο πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης έρευνα, σύμφωνα με την οποία , το αρχικά κίτρινο χρώμα των νωπογραφιών της Πομπηίας μετατράπηκε σε κόκκινο, όταν άρχισαν να εκπέμπονται οι αναθυμιάσεις της έκρηξης του Βεζούβιου το 79μ.Χ. Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε και από το εθνικό Ινστιτούτο οπτικής της Ιταλίας με παρόμοια αποτελέσματα. Είναι σίγουρο ότι αυτή η ανακάλυψη οδηγεί στην αναθεώρηση της άποψης για το αρχικό πρόσωπο της πόλης όπου πράγματι το κόκκινο χρώμα κυριαρχούσε. Ωστόσο υπάρχουν  επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως πρέπει να διατηρήσουμε κάποιες επιφυλάξεις για αυτό.

Καμήλα Μαρία  Γ2
Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο είναι Έλληνας!
(Βίβιαν Μπενέκου, Έθνος της Κυριακής, 9/10/2011)

Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο για τη δημόσια διοίκηση, τη στιγμή που οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνουν» για τα δεινά του κράτους. Η αμερικανική εταιρεία δημόσιας διοίκησης απονέμει αυτό το βραβείο κάθε χρόνο σε έναν μη αμερικανό υπάλληλο του δημοσίου. Ο βραβευμένος δημόσιος υπάλληλος βρίσκεται περισσότερο από είκοσι χρόνια στο δημόσιο και ήταν σύμβουλος πολλών υπουργών.

Γιουβανάκης Βασίλης Γ1
Στο διάστημα το «ουράνιο παλάτι»
(Γιώργος Αγγελόπουλος, Τα Νέα, 28/9/2011)

Η Κίνα στις 29/9 έκανε ένα άλμα προς την κατάκτηση του διαστήματος. Ο πύραυλος 2F εκτοξεύθηκε από τη βάση στην έρημο Γκόμπι για να θέσει σε τροχιά το «ουράνιο παλάτι». Είναι το πρώτο κινεζικό διαστημικό εργαστήριο που θα φιλοξενήσει ανθρώπους σε τροχιά γύρω από τη Γη. Στόχος είναι μέχρι το 2020 να κατασκευαστεί ένας μεγάλος διαστημικός σταθμός. Η NASA δεν αποδέχτηκε τη βοήθεια του Πεκίνου με αποτέλεσμα να αρχίσει η εκπόνηση ενός αυτόνομου κινεζικού διαστημικού προγράμματος. Το πειραματικό αυτό εργαστήριο τροφοδοτείται από δύο συστήματα ηλιακών συλλεκτών. Ο κινεζικός σταθμός αναμένεται ότι θα γυρίζει για πολλά χρόνια γύρω από τον πλανήτη μας.

Γιτσούδης Στράτος Γ1
Η εκπαίδευση αντίδοτο στην κρίση
(Γιούλα Ζαχιώτη, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 2/10/2011)

Χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Γαλλία, η Γερμανία, η Φιλανδία και η Βρετανία επενδύουν στην εκπαίδευση, την τεχνολογία, την έρευνα και την επιστήμη, που είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εξειδικευμένων εργαζόμενων και αποτελεί την πραγματική διέξοδο από την κρίση. Πρόσφατα ανακοινώθηκε μάλιστα η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει προγράμματα που θα ενισχύουν τις νέες τεχνολογίες. Είναι πολύ σημαντική η πρόοδος αυτή στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, καθώς σε μερικά μόλις χρόνια εκτιμάται ότι θα χρειάζεται πτυχίο ακόμα και για θέση εργαζόμενου σε εργοστάσιο. Χαρακτηριστικά η αρθρογράφος αναφέρει πως «η πραγματική δύναμη θα είναι στα χέρια αυτών που επένδυσαν στη γνώση».

Δελάκη Εύα Γ1