Gadgets powered by Google






 
O αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος στο σχολείο μας... (02/02/11)
Share
© 2006-2010    3o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  "Δόμνα Βισβίζη"
Δημιουργία - Ενημέρωση  Ιστοτόπου : Κίτσος Δημ. (Φιλόλογος) - Παπαδόπουλος Στ. (Χημικός) - Πετρούδα Γ.(Μαθηματικός) - Webteam
Φωτογραφικό υλικό :  Μπέδρελη Α.
αναζήτηση στο site μας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :  02/02/11
*
Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, βρέθηκε στο σχολείο μας ο αστρονόμος, αστροφυσικός και διευθυντής του Ευγενίδειου Ιδρύματος ,κος Δ. Σιμόπουλος.

       Ο κος Σιμόπουλος, αφού πρόβαλλε μια παρουσίαση με τίτλο «Άνθρωπος και Σύμπαν», η οποία μιλούσε για την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια προς την ανακάλυψη των μυστικών του Σύμπαντος, απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μαθητών.

          Στο τέλος της εκδήλωσης μάς τόνισε πως πρέπει να κοιτάμε τον ουρανό και να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του, γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει η λέξη άνθρωπος. Ο κος Σιμόπουλος δώρισε σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας ένα βιβλίο με τίτλο «Τα 7 θαύματα του κόσμου».

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου στην Αθήνα, είναι σύγχρονος Έλληνας Φυσικός και Αστρονόμος βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα.

Διονύσης Π. Σιμόπουλος:

"Αν θέλουμε να αγγίξουμε ή να αισθανθούμε ένα άστρο, αρκεί να αγκαλιάσουμε τον διπλανό μας, γιατί όλοι αποτελούμαστε από υλικά που είναι φτιαγμένο όλο το σύμπαν".