Gadgets powered by Google






 
"Επέστρεψε" το σκάκι στο σχολείο μας ... (17/09/12)
Share
© 2006-2012    3o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  "Δόμνα Βισβίζη"
Δημιουργία - Ενημέρωση  Ιστοτόπου : Κίτσος Δημ. (Φιλόλογος) - Παπαδόπουλος Στ. (Χημικός) - Πετρούδα Γ.(Μαθηματικός) - Webteam

αναζήτηση στο site μας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :  17/09/12
*
Αρχή της χρονιάς και ήταν ευκαιρία για ένα δεύτερο γύρο γνωριμίας με το σκάκι μετά την επιτυχία της περσινής επαφής.
Τη Δευτέρα  17/09/2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση για το σκάκι .
Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού στην προσπάθειά του να γνωστοποιήσει το άθλημα στους μαθητές της πόλης, επέλεξε  ένα από τα σχολεία να είναι και το δικό μας.
Την παρουσίαση στους μαθητές της Β΄ τάξης έκανε ο καθηγητής και Πρωταθλητής στο σκάκι κος Μαρκίδης Κωνσταντίνος. Ο κος Μαρκίδης έκανε μια ιστορική αναδρομή στο άθλημα και παρουσίασε κάποιες τεχνικές του παιχνιδιού. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το σκάκι είναι ταυτόχρονα παιχνίδι, άθλημα, τέχνη, επιστήμη αλλά και ψυχαγωγία , που εξασκεί το πνεύμα και κάνει το άτομο να σκέφτεται κάθε του κίνηση , αφού αυτό είναι υπεύθυνο για τη νίκη αλλά και για την ήττα.  

Στόχος της εκδήλωσης - πέραν της ευαισθητοποίησης των μαθητών για το άθλημα - ήταν να γίνει κατανοητό ότι εκτός από τις αθλοπαιδιές και τα αθλήματα με σωματική άσκηση  υπάρχουν και τα πνευματικά αθλήματα-παιχνίδια.