Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου το τμήμα Β4 του σχολείου μας, συμμετείχε σε Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης με τίτλο ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος ενημέρωσης, συμμετοχής και δράσης που υλοποιείται στον Νομό Έβρου, στο πλαίσιο του Μέτρου «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» του Πράσινου Ταμείου.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Εθνολογικό Μουσείο της πόλης μας και αρχικά ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος, τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της ύπαρξης του εδάφους.

 

 

 

Έμαθαν μέσω διάφορων δράσεων, εκπαιδευτικών βίντεο και τη συμμετοχή τους σε παιχνίδια ρόλων, αλλά και με τη βοήθεια των έμπειρων ξεναγών, πολλές χρήσιμες πληροφορίες και τρόπους, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην προστασία και επέκταση της ζωής του εδάφους.

Επίσης, πληροφορήθηκαν για τον ρόλο και τη λειτουργία του, τα συστατικά του, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό, τον ρόλο του στη διατροφική μας αλυσίδα και στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, ενώ προβληματίστηκαν πάνω στις προκλήσεις που απειλούν το έδαφος και αναζήτησαν πιθανές λύσεις. Ξεχωριστή εντύπωση προκάλεσε η άγνωστη σε πολλούς πληροφορία, ότι έδαφος δέκα εκατοστών για να αναγεννηθεί, απαιτούνται δύο χιλιετίες.

Τέλος, αυτή η επίσκεψη ήταν ένας διαφορετικός και έξυπνος τρόπος μάθησης για όλους! Σίγουρα τα εύστοχα παραδείγματα και οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές πάνω στις ανάγκες του ίδιου του εδάφους που ζούμε, τους βοήθησαν να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το μουσείο !

Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης: Κατερίνα Ρουμελιώτη, Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος “Κοινό Έδαφος για την Αειφορία”

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Παπαμαυρουδή Δώρα

Το πρόγραμμα “Κοινό  Έδαφος για την Αειφορία”  αποτελεί μία πλατφόρμα ενημέρωσης, συμμετοχής και δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους, την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων εδαφών και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών και γεωργικών πόρων. Το πρόγραμμα υλοποιείται στον Νομό Έβρου, στο πλαίσιο του Μέτρου «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και φορέα υλοποίησης τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Place Identity. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο εθνοβιολόγος κ. Παύλος Γεωργιάδης, ενώ το έργο υποστηρίζεται σε τοπικό επίπεδο από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την κοινότητα GROW Place Greece του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πολιτών για το έδαφος GROW Observatory.
Κοινοποιήστε το:
Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου το τμήμα Β4 του σχολείου μας, συμμετείχε σε Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης με τίτλο ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος ενημέρωσης, συμμετοχής και δράσης που υλοποιείται στον Νομό Έβρου, στο πλαίσιο του Μέτρου «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» του Πράσινου Ταμείου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Εθνολογικό Μουσείο της πόλης μας και αρχικά ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος, τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της ύπαρξης του εδάφους.       Έμαθαν μέσω διάφορων δράσεων, εκπαιδευτικών βίντεο και τη συμμετοχή τους σε παιχνίδια ρόλων, αλλά και με τη βοήθεια των έμπειρων ξεναγών, πολλές…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0