Καλωσόρισμα των μαθητών της Α΄ τάξης και συνάντηση γνωριμίας με τους γονείς τους

Το πρωί της Δευτέρας  23 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πια καλωσόρισμα των μαθητών της Α΄ τάξης.
Αρχικά πήρε τον λόγο η διευθύντρια κ. Παταπάτη Ευφροσύνη, η οποία  καλωσόρισε τους καινούριους μαθητές, αναφέρθηκε στον εσωτερικό κανονισμό του σχολείου και τους παρακίνησε να τον διαβάσουν.  Μίλησε, επίσης, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν ως μαθητές αλλά και για τον σεβασμό που όλοι αξίζουμε  και όλοι οφείλουν να δείχνουν και στους άλλους.
Στη συνέχεια, μαθητές του περσινού 15μελούς μίλησαν για τη σχολική ζωή, μοιράστηκαν μαζί τους τις θετικές εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από το 3ο Γυμνάσιο και υποσχέθηκαν ότι θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στο νέο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, τους παρακίνησαν να συμμετέχουν σε προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο.
Αμέσως μετά οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από μια ψηφιακή παρουσίαση, που επιμελήθηκε η υποδιευθύντρια του σχολείου μας κ. Παπαδοπούλου Βασιλική, για τις δράσεις και τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.
Στο τέλος η διευθύντρια μίλησε στα παιδιά για τους καθηγητές τους, στους οποίους οφείλουν να δείχνουν τον σεβασμό που αξίζει στο δύσκολο έργο τους και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πρόσφερε κέρασμα στους μαθητές.

Το ίδιο απόγευμα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη καθιερωμένη συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.
Τον συντονισμό της συνάντησης είχε η διευθύντρια κ. Παταπάτη Ευφροσύνη, η οποία μίλησε στους γονείς για το όραμα και τους στόχους του σχολείου, τους ενημέρωσε για τον εσωτερικό κανονισμό και τόνισε τον υποστηρικτικό ρόλο της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και για την προσαρμογή τους στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.
Οι γονείς ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκληση των εκπαιδευτικών και είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία μαζί τους, εγκαινιάζοντας έτσι τη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία, όπως τόνισε και η διευθύντρια, είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που θέτουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς από κοινού.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κουρτίδη Δημητρίου, καθώς και της ψυχολόγου κ Δελησταμάτη Ευαγγελίας και της κοινωνικής λειτουργού κ. Χατζίδου Γεωργίας, οι οποίες με τη σειρά τους ζήτησαν τη συνδρομή και τη συνεργασία των γονιών για το καλό των παιδιών.
Αμέσως μετά προβλήθηκε βίντεο με τις δραστηριότητες του σχολείου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, το οποίο επιμελήθηκε η υποδιευθύντρια κ. Παπαδοπούλου Βασιλική και στη συνέχεια η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Τσιροπούλου Σοφία τόνισε τα οφέλη από τη συμμετοχή των παιδιών σε ομάδες και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.
Τέλος, τον λόγο πήραν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στην Α΄ τάξη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους γονείς για το διδακτικό τους αντικείμενο και τους ευχήθηκαν καλή χρονιά.

8

Κοινοποιήστε το:
Το πρωί της Δευτέρας  23 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πια καλωσόρισμα των μαθητών της Α΄ τάξης. Αρχικά πήρε τον λόγο η διευθύντρια κ. Παταπάτη Ευφροσύνη, η οποία  καλωσόρισε τους καινούριους μαθητές, αναφέρθηκε στον εσωτερικό κανονισμό του σχολείου και τους παρακίνησε να τον διαβάσουν.  Μίλησε, επίσης, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν ως μαθητές αλλά και για τον σεβασμό που όλοι αξίζουμε  και όλοι οφείλουν να δείχνουν και στους άλλους. Στη συνέχεια, μαθητές του περσινού 15μελούς μίλησαν για τη σχολική ζωή, μοιράστηκαν μαζί τους τις θετικές εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0