Εκπαιδευτική επίσκεψη Περιβαλλοντικής ομάδας ?Τα τρία βέλη? και Δημοσιογραφικής ομάδας στη Σαμοθράκη

Την Τρίτη 5 Μαΐου 59 μαθητές, καθώς και οι τρεις συνοδοί καθηγητές Δελιακίδης Παναγιώτης, Δημούδης Στέργιος και Τσαγκίδης Γεώργιος, επιβιβαστήκαμε στο πλοίο στις εννιά η ώρα για τη Σαμοθράκη. Ο καιρός ήταν πολύ ευνοϊκός. Μέσα στο πλοίο έπαιζε μουσική η μικρή μας ?ορχήστρα? με δυο παιδιά που έπαιζαν μπουζούκι. Δεν άργησαν να σηκωθούν από τις θέσεις τους και οι γύρω επιβάτες, που άρχισαν να χορεύουν.

Όταν φτάσαμε στην Καμαριώτισσα, το λεωφορείο του δήμου μάς περίμενε στο λιμάνι για να αναχωρήσουμε για τα Θέρμα, ένα μικρό χωριό στη βόρεια πλευρά του νησιού. Όταν φτάσαμε στο χωριό, σταματήσαμε στον φούρνο του χωριού όπου  φάγαμε νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα. Από εκεί ξεκινήσαμε για τη Γριά Βάθρα, μια διαδρομή μέσα στη φύση. Κουρασμένοι και καταϊδρωμένοι από την πεζοπορία, φτάσαμε επιτέλους στον προορισμό μας! Το τοπίο που αντικρίσαμε δεν περιγράφεται! Τα καταρακτάκια? Τα δέντρα με τις τεράστιες ρίζες? Όλα ήταν εκπληκτικά. Ξεκουραστήκαμε λίγο θαυμάζοντας το τοπίο, ενώ ο κ. Δημούδης μάς διηγούνταν ιστορίες από τα παλιά χρόνια.

Κατόπιν, γυρίσαμε στα Θέρμα και περιμέναμε μέχρι να έρθει το λεωφορείο για να μας πάει πίσω στην Καμαριώτισσα. Εκεί, μας άφησαν  μιάμιση ώρα ελεύθερο χρόνο, για να φάμε και να κάνουμε βόλτα στα δρομάκια του χωριού.

Κατά τις πέντε η ώρα, επιβιβαστήκαμε πάλι στο λεωφορείο για να πάμε στη γραφική Χώρα. Περπατήσαμε στα ανηφορικά δρομάκια του χωριού και φτάσαμε στο λαογραφικό μουσείο Σαμοθράκης. Κάναμε μια ξενάγηση στο μουσείο και όταν τελειώσαμε, οι συνοδοί καθηγητές συνομίλησαν πίνοντας καφέ με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, ενώ εμείς παίζαμε ποδόσφαιρο με παιδάκια της γειτονιάς.

Κατά τις έξι, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι όπου επιβιβαστήκαμε στο πλοίο για Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή ήταν, όπως και όταν πηγαίναμε, μαγευτική. Η θάλασσα γαλήνια και από μακριά φαινόντουσαν τα φώτα της Αλεξανδρούπολης. ?Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου μας περίμεναν οι γονείς μας.

Η εκδρομή αυτή πιστεύω ότι θα μείνει αξέχαστη για όλους μας. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και ελπίζω να ξαναπάμε και του χρόνου.

SAMOTHRAKI 25

[Για τη δημοσιογραφική ομάδα, Σωτήρης Παππούς]  

Φωτογραφίες: Σωτήρης Παππούς, Στράτος Πολίτης

Κοινοποιήστε το:
Την Τρίτη 5 Μαΐου 59 μαθητές, καθώς και οι τρεις συνοδοί καθηγητές Δελιακίδης Παναγιώτης, Δημούδης Στέργιος και Τσαγκίδης Γεώργιος, επιβιβαστήκαμε στο πλοίο στις εννιά η ώρα για τη Σαμοθράκη. Ο καιρός ήταν πολύ ευνοϊκός. Μέσα στο πλοίο έπαιζε μουσική η μικρή μας ?ορχήστρα? με δυο παιδιά που έπαιζαν μπουζούκι. Δεν άργησαν να σηκωθούν από τις θέσεις τους και οι γύρω επιβάτες, που άρχισαν να χορεύουν. Όταν φτάσαμε στην Καμαριώτισσα, το λεωφορείο του δήμου μάς περίμενε στο λιμάνι για να αναχωρήσουμε για τα Θέρμα, ένα μικρό χωριό στη βόρεια πλευρά του νησιού. Όταν φτάσαμε στο χωριό, σταματήσαμε στον φούρνο του χωριού…

Review Overview

User Rating: 3.59 ( 8 votes)
0