Το σχολείο μας ανάδοχος παιδιού της actionaid

Το σχολείο μας ανάδοχος παιδιού της actionaid

     «Αν θέλεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος!». Η φράση αυτή αποτέλεσε για μας πηγή έμπνευσης  κατά τη διάρκεια βιωματικών δράσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εθελοντισμό, που υλοποιήσαμε φέτος με τους μαθητές στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας. Μία απ? αυτές, το εκπαιδευτικό παιχνίδι της  ActionAid «Αποστολή στη Ρουάντα», έδωσε το έναυσμα για συζήτηση, από την οποία αναδύθηκε η ιδέα για έμπρακτη υποστήριξη του έργου της οργάνωσης. Έτσι, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, τα προεδρεία των τμημάτων συνεργάστηκαν  για την ενημέρωση και την κινητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αναδοχή από το σχολείο μας παιδιού που υποστηρίζεται από πρόγραμμα της ActionAid.

Ο όρος «αναδοχή» δε δηλώνει την υιοθεσία, αλλά την  υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειας και της κοινότητας στην οποία ζει, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης πολυετούς προγράμματος στην περιοχή, που επιτρέπει να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων όλης της κοινότητας.

Το σχολείο μας έχει υποστηρίξει στο παρελθόν τις δράσεις και άλλων οργανώσεων, γνωστών για τη συνέπεια και την αξιοπιστία τους, όπως η UNICEF, το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS. Η επιλογή της ActionAid αυτήν τη φορά έγινε γιατί, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της σελίδας της,  δεν αρκείται μόνο στην παροχή άμεσης βοήθειας σε κάποιες από τις πιο φτωχές κοινότητες του κόσμου, αλλά δίνει προοπτική και αγωνίζεται κατά των αιτιών που προκαλούν τη φτώχεια και την αδικία με έργα, προγράμματα ενδυνάμωσης και εκστρατείες, που φέρνουν οριστικές αλλαγές σε υποδομές, νοοτροπία και νόμους.

Αν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε καλύτερα το έργο της ActionAid, παίξτε το διαδικτυακό παιχνίδι «Αποστολή στη Ρουάντα» στη διεύθυνση: http://education.actionaid.gr/paihnidi-apostolirouanta/

Είμαστε σίγουροι ότι θα το βρείτε τόσο ενδιαφέρον όσο κι εμείς!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καπούτση Σύρμω

Κοινοποιήστε το:
     «Αν θέλεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος!». Η φράση αυτή αποτέλεσε για μας πηγή έμπνευσης  κατά τη διάρκεια βιωματικών δράσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εθελοντισμό, που υλοποιήσαμε φέτος με τους μαθητές στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας. Μία απ? αυτές, το εκπαιδευτικό παιχνίδι της  ActionAid «Αποστολή στη Ρουάντα», έδωσε το έναυσμα για συζήτηση, από την οποία αναδύθηκε η ιδέα για έμπρακτη υποστήριξη του έργου της οργάνωσης. Έτσι, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, τα προεδρεία των τμημάτων συνεργάστηκαν  για την ενημέρωση και την κινητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και σε σύντομο…

Review Overview

User Rating: 4.86 ( 6 votes)
0