Ενημέρωση γονέων της A΄ Γυμνάσιου

Αθρόα ήταν και φέτος η προσέλευση των γονέων των μαθητών της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης “Δόμνα Βισβίζη” στη συνάντηση γνωριμίας με τη Διεύθυνση, την  Υποδιεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  4 Οκτωβρίου από τις 18:00 έως τις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του Γυμνασίου, κ. Κοσμίδης Ιορδάνης, ο οποίος καλωσόρισε τους γονείς και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για το ξεκίνημα των παιδιών τους στη νέα εκπαιδευτική βαθμίδα. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον ψυχολόγο και επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης Έβρου, κ. Στράτο Βραχιώλια, που με τη σειρά του μίλησε για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, πρότεινε τρόπους επικοινωνίας αλλά και συμπεριφορές που προωθούν την επικοινωνία μεταξύ γονιού-παιδιού και το κλίμα μέσα στην οικογένεια.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Γυμνασίου παρουσίασε το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών, την κατανομή ωρών και μαθημάτων, το σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης της επίδοσης των μαθητών, τις γενικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του σχολείου, αλλά και τους σκοπούς που υπηρετεί όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Αναφέρθηκε σε καθημερινά πρακτικά θέματα, όπως η έγκαιρη πρωινή προσέλευση, η ενδυμασία, το σύστημα των απουσιών, η συνεργασία με τους γονείς και άλλα παιδαγωγικά θέματα με απώτερο στόχο την ομαλή ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η ενημερωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους υποδιευθυντές και τους καθηγητές του σχολείου να παρουσιάζουν το πλαίσιο, τις μεθοδολογικές αρχές και τη στοχοθεσία των διδασκόμενων μαθημάτων τονίζοντας τη διάθεσή τους να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τους γονείς των μαθητών/τριών για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει και αφορά την ομαλή ένταξη, ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών τους.

Κοινοποιήστε το:
Αθρόα ήταν και φέτος η προσέλευση των γονέων των μαθητών της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης “Δόμνα Βισβίζη” στη συνάντηση γνωριμίας με τη Διεύθυνση, την  Υποδιεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  4 Οκτωβρίου από τις 18:00 έως τις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Στην αρχή τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του Γυμνασίου, κ. Κοσμίδης Ιορδάνης, ο οποίος καλωσόρισε τους γονείς και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για το ξεκίνημα των παιδιών τους στη νέα εκπαιδευτική βαθμίδα. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον ψυχολόγο και επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης Έβρου, κ. Στράτο Βραχιώλια, που με…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0