Κινηματογραφικές περιπλανήσεις

Στις 15 και 16 Μαρτίου η Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε το πολυβραβευμένο παγκοσμίως ντοκιμαντέρ «Love thy Nature» της Αμερικανίδας σκηνοθέτιδας Sylvie Rokab. Το έργο ήταν μια κινηματογραφική περιπλάνηση για την ομορφιά της φύσης και τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος. Με το τέλος της προβολής ακολούθησε διάλογος των παιδιών με την ίδια τη δημιουργό.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο κινηματογράφου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οποίου στοχεύουν μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις να μετατρέψουν τον κινηματογράφο σε ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και γνώσης. Πρωταρχικός στόχος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με την κινηματογραφική αφήγηση και τα εκφραστικά μέσα της ιδιαίτερης αυτής «γλώσσας».
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κυριακοπούλου Φωτεινή

collage

Οι εντυπώσεις μας
Τελειώνοντας η προβολή του ντοκιμαντέρ, είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε διάφορες απορίες τη σκηνοθέτιδα. Τα χέρια ελάχιστα στην αρχή, πλήθυναν στη συνέχεια. Οι περισσότεροι όμως δεν είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν.

Κουρασμένοι κατευθυνθήκαμε προς το ωραίο κομμάτι της μέρας μας. Στο Μουσείο Κινηματογράφου,  το οποίο άλλοι πρωτοέβλεπαν, ενώ άλλοι επισκέπτονταν  για δεύτερη φορά. Η  ξενάγηση είχε πολύ ενδιαφέρον. Το πιο ωραίο και αστείο κομμάτι της ξενάγησης ήταν ωστόσο το τελικό. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια ταινία μικρού μήκους, την οποία και αξιοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Η ταινία που γυρίσαμε ονομάστηκε « Ο δαίμονας της σοφίτας»  και οι σκηνές ήταν υπέροχες και απολύτως αξιολάτρευτες.
Μαμουγιώργη Κυριακή  Α5

Κοινοποιήστε το:
Στις 15 και 16 Μαρτίου η Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε το πολυβραβευμένο παγκοσμίως ντοκιμαντέρ «Love thy Nature» της Αμερικανίδας σκηνοθέτιδας Sylvie Rokab. Το έργο ήταν μια κινηματογραφική περιπλάνηση για την ομορφιά της φύσης και τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος. Με το τέλος της προβολής ακολούθησε διάλογος των παιδιών με την ίδια τη δημιουργό. Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο κινηματογράφου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οποίου στοχεύουν μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις να μετατρέψουν τον κινηματογράφο σε ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και γνώσης. Πρωταρχικός στόχος ήταν η εξοικείωση των μαθητών…

Review Overview

User Rating: 4.59 ( 5 votes)
0