Το Σχολείο μας στο ERASMUS+

Ένα από τα 167 σχολεία της Ελλάδας που εγκρίθηκαν και θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ είναι και το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη». Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα υλοποιήσουμε κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη, 2016-2017 και 2017-2018, έχει τίτλο

?We, the kids of the EU, believe??

και η εφαρμογή του θα γίνει με τη σύμπραξη σχολείων από έξι διαφορετικές χώρες: Κροατία (συντονίστρια χώρα), Σλοβενία, Τουρκία, Ιταλία, Λιθουανία και Ελλάδα.

Τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε, παράλληλα οι έξι χώρες, σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού, την εξάλειψη  των διακρίσεων, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων, την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και την εφαρμογή καλών πρακτικών στη διαδικασία της μάθησης.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του σχεδίου αναμένεται να είναι πολλαπλά, καθώς αφορούν προβλήματα και πρακτικές που καλείται να αντιμετωπίσει και να υιοθετήσει αντίστοιχα η σχολική κοινότητα.

Η πρώτη φυσική επαφή με τους εταίρους  θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 6  μέχρι και 10 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διεθνική αυτή συνάντηση θα τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας των σχολείων, του χρονοδιαγράμματος των δράσεων και θα γίνει η γνωριμία των εταίρων-καθηγητών.

Η ομάδα των μαθητών/-τριών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχει ήδη συγκροτηθεί και έγιναν οι πρώτες δράσεις:

  • Συμμετείχαμε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΠΟΦΕ, ο σύλλογος Σαρακατσάνων Έβρου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και αφορούσε την απελευθέρωση στον ουρανό μπαλονιών με μηνύματα αγάπης και ειρήνης, που ταξίδεψαν και μετέφεραν αυτά τα μηνύματα μακριά, ώστε να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο που τα διάβασε.
  • Σχεδιάσαμε, μοιράσαμε και επεξεργαστήκαμε διαγνωστικό ερωτηματολόγιο που ανίχνευσε τις γνώσεις των μαθητών για τα δικαιώματά τους, όπως αυτά απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.
  • Επισκεφθήκαμε τη ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά από εμπόλεμες χώρες. Οι μαθητές μας έπαιξαν, χόρεψαν και γνωρίστηκαν με τα παιδιά, μερικά εκ των οποίων είναι και μαθητές του σχολείου μας.

Η παιδαγωγική μας ομάδα, που ανέλαβε να εφαρμόσει το σχέδιο, αποτελείται από τις/τους καθηγήτριες/τές:
Παταπάτη Ευφροσύνη ( Διευθύντρια)
Ματανάς Κων/νος (Υποδ/ντής)
Λαζάκη Παναγιώτα (Φιλόλογος)
Χαβρουζά Ολυμπία (Φυσικής Αγωγής)
Παπαδοπούλου Βασιλική  (Δασολόγος, Τεχνολογίας),
ενώ η ομάδα των  μαθητών μας ολοένα και μεγαλώνει!
Θα ακολουθήσουν πολλές δράσεις που θα αφορούν το πρόγραμμα και ευχόμαστε, μέσω της διάχυσης, να ωφεληθεί ολόκληρη η σχολική κοινότητα.

Κοινοποιήστε το:
Ένα από τα 167 σχολεία της Ελλάδας που εγκρίθηκαν και θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ είναι και το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη». Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα υλοποιήσουμε κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη, 2016-2017 και 2017-2018, έχει τίτλο ?We, the kids of the EU, believe?? και η εφαρμογή του θα γίνει με τη σύμπραξη σχολείων από έξι διαφορετικές χώρες: Κροατία (συντονίστρια χώρα), Σλοβενία, Τουρκία, Ιταλία, Λιθουανία και Ελλάδα. Τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε, παράλληλα οι έξι χώρες, σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού, την εξάλειψη  των διακρίσεων, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων, την πρόληψη της ενδοσχολικής…

Review Overview

User Rating: 4.72 ( 6 votes)
0