1n Διεθνική Συνάντηση του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο υλοποίησης ERASMUS+

Εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Λιθουανία επισκέφθηκαν στις 6 έως 9 Νοεμβρίου την Αλεξανδρούπολη και το 3o Γυμνάσιο της πόλης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/KA2

με τίτλο WE, THE KIDS OF THE EU, BELIEVE…”, που υλοποιεί το σχολείο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 6 σχολεία, ένα από καθεμιά από τις παραπάνω χώρες, και η συνολική διάρκειά του είναι δύο σχολικά έτη. Τα θέματα, κοινά για όλες τις χώρες, σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού, την εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων, την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και την εφαρμογή καλών πρακτικών στη διαδικασία της μάθησης.

Το βράδυ της Κυριακής 6/11/2016 υποδεχτήκαμε τους εταίρους μας με παράθεση δείπνου από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη Ευάγγελο.

Τη Δευτέρα, 7/11/2016, οι εταίροι επισκέφθηκαν το σχολείο μας,  περιηγήθηκαν στους χώρους του, γνώρισαν τους καθηγητές, επισκέφθηκαν τάξεις την ώρα του μαθήματος και συνομίλησαν με μαθητές μας. Επίσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση με τις ζωγραφιές και τα πόστερ των μαθητών, εμπνευσμένα από τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών του Ο.Η.Ε υπό την καθοδήγηση του κ. Φωτάκη Χαράλαμπου και της παιδαγωγικής ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των εκπαιδευτικών συστημάτων, των περιοχών και των σχολείων  που κάθε χώρα εδρεύει και δραστηριοποιείται. Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδας έγινε από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Παταπάτη Ευφροσύνη.

Το σχολείο μας διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν τους με τη συμβολή της κ. Φωτεινής Κυριακοπούλου που παρουσίασε τις δράσεις του σχολείου μας και της σχολικής χορωδίας και ορχήστρας υπό την καθοδήγηση της κ. Άννας Ορνιθοπούλου.

Η χορευτική ομάδα, με υπεύθυνη την κ. Ολυμπία Χαβρουζά, παρουσίασε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς. Κατόπιν έγινε απονομή ενθυμίων επίσκεψης στους εκπροσώπους των σχολείων του εξωτερικού, καθώς και επίδοση δώρων που κατασκευάστηκαν από τους μαθητές μας. Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την παράθεση μπουφέ που είχε αναλάβει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και επιμελήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αλογάρη Αλεξάνδρα.

Οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν το απόγευμα στο Νομαρχείο, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, απηύθυνε χαιρετισμό στους φιλοξενούμενους καθηγητές. Πραγματοποιήθηκε  διεξοδική συζήτηση για την  οργάνωση των δραστηριοτήτων όλου του προγράμματος, τις μελλοντικές στοχεύσεις μας, αλλά και την επίλυση τεχνικών και πρακτικών ζητημάτων που αφορούν στην ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των προγραμματισμένων και από κοινού συμφωνηθέντων σχεδίων δράσης μας εφεξής.

Η βραδινή επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης περιελάμβανε τόσο εκπαιδευτικές δραστηριότητες γνωριμίας μεταξύ των καθηγητών και γνωριμίας με την παράδοση της Θράκης, όσο και γεύμα με παραδοσιακές τοπικές γεύσεις.

Την Τρίτη, 8/11/2106,  οι φιλοξενούμενοί μας γνώρισαν τη σπάνια βιοποικιλότητα του Δέλτα, επισκέφθηκαν το δάσος της Δαδιάς και το κέντρο πληροφόρησης, γεύτηκαν τοπικά προϊόντα, ενώ η  επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου και στο Μουσείο Μετάξης εμπλούτισε τις γνώσεις τους σχετικά με τα στάδια παραγωγής ινών μετάξης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία. H επόμενη συνάντηση ορίστηκε στις 7-13/5/2016 στη Σλοβενία, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη με συμμετοχή τόσο καθηγητών όσο και μαθητών.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, στη χορωδία και στη χορευτική ομάδα εργάστηκαν με ενθουσιασμό για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η 1η διεθνική συνάντηση. Σημαντική ήταν και η αρωγή των γονέων τους.

Η Σχολική Κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για τη συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση της συνάντησης.

Η παιδαγωγική ομάδα αποτελείται από τις/τους καθηγήτριες/τές:
Παταπάτη Ευφροσύνη ( Δ/ντρια-Φυσικής Αγωγής)
Ματανάς Κων/νος (Υποδ/ντής-Πληροφορικής)
Λαζάκη Παναγιώτα (Φιλόλογος-συντονίστρια του project)
Παπαδοπούλου Βασιλική (Δασολόγος και Φυσικού Περιβάλλοντος)
Χαβρουζά Ολυμπία (Φυσικής Αγωγής)

Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
Βαφειάδη Μαντώ
Γαλαχουσίδου Γεωργία
Γρηγοριάδη Κων/να
Δαμιανίδης Παναγιώτης
Ζησίδης Παναγιώτης
Καραδέδος Παναγιώτης
Μίντογλου Δημήτρης
Μουσουνάκη Δήμητρα
Μητρουλάκης Αθανάσιος
Ντούλα Ελένη Σοφία
Σιμσερίδη Άννα Φοίβη
Τηλεγράφου Αρχοντία
Τσουλκανάκη Βασιλική
Μπινέκη Θεοδώρα
Βαλάκα Ελένη
Γαλαχουσίδου Βιργινία
Γκιοκτσέ Θεοδώρα
Γρίβα Χαρά
Ευταλιτσίδου Χριστίνα
Ζαντανίδου Μαρίλη
Καπέλα Κωνσταντίνα
Κεσουδάκη Μαρία
Κουκουρίκου Μαρία
Λάμπρου Άννα
Καράμπελα Μαριτίνα
Κοσμίδου Αναστασία
Λυκoκώστα Κατερίνα
Μαλγαρινού Αλεξάνδρα
Ουζουνίδου Χριστίνα
Πανταγγέλου Ζασέντ
Ρούφου Αλεξία
Σκαμνού Ζαχαρούλα
Τσολάκη Ευαγγελία
Υφαντή Ραφαέλα
Τέλιου Μαρία
Τοφανέλ Ντενίσα
Χατζηφιλιππίδου Μαρία

Κοινοποιήστε το:
Εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Λιθουανία επισκέφθηκαν στις 6 έως 9 Νοεμβρίου την Αλεξανδρούπολη και το 3o Γυμνάσιο της πόλης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/KA2 με τίτλο "WE, THE KIDS OF THE EU, BELIEVE...", που υλοποιεί το σχολείο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 6 σχολεία, ένα από καθεμιά από τις παραπάνω χώρες, και η συνολική διάρκειά του είναι δύο σχολικά έτη. Τα θέματα, κοινά για όλες τις χώρες, σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού, την εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων, την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και την εφαρμογή καλών…

Review Overview

User Rating: 4.86 ( 5 votes)
0