<

21η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Τιμώντας τη σημαντική αυτή μέρα, μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄ Τάξης δημιούργησαν ομαδικές ποιητικές συνθέσεις  για την πατρίδα και τους πρόσφυγες, τις οποίες και παρουσίασαν οπτικοποιημένες στη σχολική κοινότητα, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με τις φιλολόγους κες Καπούτση Σύρμω και Κιτσάτη Μαρία 풋볼매니저 2017 다운로드.

Σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα τα παιδιά μίλησαν για τις αναμνήσεις, τα βιώματα, τον τόπο, τους ανθρώπους, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν στη συνείδησή τους την έννοια της πατρίδας, καθώς και για το δράμα των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους παρά τη θέλησή τους σε έναν αγώνα επιβίωσης iPhone Cloud Photos. Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή του ντοκιμαντέρ της ActionAid «Μια ιστορία που θα σε εκπλήξει»το οποίο αποκαλύπτει ανάγλυφα τη διαχρονικότητα του φαινομένου της προσφυγιάς μέσα από τις ιστορίες προσφύγων Μικρασιατών του 1922 και Σύρων των τελυταίων ετών 인스타 프사 다운로드. Εκτός από τα δικά τους ποιήματα, τα παιδιά απέδωσαν επίσης στα ελληνικά και παρουσίασαν το ποίημα του Brian Bilston «Πρόσφυγες», καθώς και αποσπάσματα από το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και «Παιδιά Πρόσφυγες» smsx.cab 다운로드.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Erasmus+ KA1 «Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη!», που αναπτύσσεται  στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2017-18 explorer 8 다운로드.

Παρουσίασαν οι μαθητές/τριες:
Βλαχοπούλου Χριστίνα
Βούλκου Αγγελική
Γαλαχουσίδου Γεωργία-Αφροδίτη
Γαλιμανίδου Μαρία-Βαρβάρα
Γιαννακοπούλου Δήμητρα-Ραφαέλα
Ισλανίδου Ειρήνη
Λάμπρου Άννα
Μαμπρεϊάν Γκαγιάνε
Μπάντα Αναστασία-Μαρίνα
Ναλμπάνη Αργυρώ
Πανταγγέλου Μαρία-Ζασέντ
Παπαδόπουλος Δημοσθένης
Παπαδόπουλος Νίκος
Ρούφου Αλεξία
Χαλκιάς Παναγιώτης

Για την πατρίδα και τους πρόσφυγες έγραψαν οι μαθητές/τριες:
Γ΄ τάξη
Βλαχοπούλου Χριστίνα
Βουλγαράκη Σέβη
Βούλκου Αγγελική
Γαλαχουσίδου Μαρία- Βιργινία
Θεοδοσάκη Κωνσταντίνα
Καράμπελα Μαριτίνα
Λάμπρου Άννα
Μπάντα Αναστασία-Μαρίνα

Β΄ τάξη
Αβραμίδη Αναστασία
Γαλαχουσίδου Γεωργία-Αφροδίτη
Γιαννακοπούλου Δήμητρα-Ραφαέλα
Βαφειάδη Μαντώ
Ντούλα Ελένη-Σοφία
Κουκουράβα Στέλλα
Λαμπίρη Βασιλική
Μαμπρεϊάν Γκαγιάνε
Μητρουλάκη Βιργινία
Μητρουλάκης Θανάσης
Ναλμπάνη Αργυρώ
Οβαννισιάν Ντίνα
Παπαχρήστου Χριστίνα
Παπαδοπούλου Aρχοντία
Πολυζωίδης Aπόστολος
Ρόκος Δημήτρης
Σαραντοπούλου Αλεξάνδρα
Σαρίδη Ξανθή
Ξενιτίδης Α progressbar 다운로드. Γιάννης
Ξενιτίδης Π. Γιάννης

Κοινοποιήστε το:
Τιμώντας τη σημαντική αυτή μέρα, μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄ Τάξης δημιούργησαν ομαδικές ποιητικές συνθέσεις  για την πατρίδα και τους πρόσφυγες, τις οποίες και παρουσίασαν οπτικοποιημένες στη σχολική κοινότητα, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με τις φιλολόγους κες Καπούτση Σύρμω και Κιτσάτη Μαρία. Σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα τα παιδιά μίλησαν για τις αναμνήσεις, τα βιώματα, τον τόπο, τους ανθρώπους, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν στη συνείδησή τους την έννοια της πατρίδας, καθώς και για το δράμα των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους παρά τη θέλησή τους σε έναν αγώνα επιβίωσης. Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή του ντοκιμαντέρ της ActionAid «Μια ιστορία που&hellip;

Review Overview

User Rating: 4.84 ( 16 votes)
0