8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας σειρά δραστηριοτήτων (τρέξιμο, σχοινάκι, περίπατος) στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί,  με στόχους  την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Τηρώντας τα πρωτόκολλα υγείας για τον Covid 19, πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα αγώνες ταχύτητας, με έμφαση στην σωστή εκτέλεση της εκκίνησης,  στις οποίες συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Επίσης υλοποιήθηκαν  δραστηριότητες  με σχοινάκι και παραδοσιακά παιχνίδια που είχαν σαν βασικό κινητικό στοιχείο το τρέξιμο. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε περίπατος σε διάφορες διαδρομές, πολλαπλών αποστάσεων με την βοήθεια και την συνδρομή του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η εμπλοκή όλων των μαθητών και των  εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τους προσέδωσε αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συνέβαλλε  καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Οι υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Γιαννάκου Καλλιόπη
Καρυπίδης Παναγιώτης
Μητρουλάκης Χρήστος

 

Κοινοποιήστε το:
Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας σειρά δραστηριοτήτων (τρέξιμο, σχοινάκι, περίπατος) στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί,  με στόχους  την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Τηρώντας τα πρωτόκολλα υγείας για τον Covid 19, πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα αγώνες ταχύτητας, με έμφαση στην σωστή εκτέλεση της εκκίνησης,  στις οποίες συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Επίσης υλοποιήθηκαν  δραστηριότητες  με σχοινάκι και παραδοσιακά παιχνίδια…

Review Overview

User Rating: 4.16 ( 3 votes)
0