Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Τα μηνύματα των παιδιών στους μεγάλους

 ?Ο κόσμος δε μας προσφέρθηκε απ’ τους γονείς μας, μας τον δάνεισαν τα παιδιά μας? (Αφρικανική παροιμία)

Στις 20 Νοεμβρίου 1989 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, και κατ? επέκταση η παγκόσμια κοινότητα, δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των παιδιών, υιοθετώντας και επισήμως τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών με παγκόσμια νομικά δεσμευτική ισχύ.

Από τότε, η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, μέρα αφιερωμένη στα παιδιά.

Με την επικύρωση της Σύμβασης οι κυβερνήσεις δεσμεύονται ότι τα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν σε ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, με πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην ιατρική περίθαλψη.

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, μαθητές του σχολείου μας και της ομάδας Erasmus+,

We, the kids of the EU believe?

  • Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έπαιξαν ένα online παιχνίδι σχεδιασμένο από τους καθηγητές κ. Λαζάκη Παναγιώτα και κ. Ματανά Κωνσταντίνο. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε ομάδες για τις πιο γρήγορες και σωστές απαντήσεις που θα έδιναν σε σχέση με τις γνώσεις τους για τα δικαιώματα του παιδιού, που αναφέρονται στη διεθνή σύμβαση του Ο.Η.Ε. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και οι νικήτριες ομάδες το χάρηκαν ιδιαίτερα.
  • Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου σχεδίασαν και παρουσίασαν στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου τα μηνύματά τους για έναν καλύτερο κόσμο.
Κοινοποιήστε το: